Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус в Китаї: стало відомо, скільки людей і в яких країнах заразилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Китаї: стало відомо, скільки людей і в яких країнах заразилися

По всьому світу фіксують все більше випадків зараження смертельними коронавірусом

29 січня 2020, 22:41 comments2786
Поділіться публікацією:
Коронавірус в Китаї: стало відомо, скільки людей і в яких країнах заразилися

Не менше 132 чоловік у всьому світі вже стали жертвами нового типу коронавіруса, який спочатку виявили у китайському місті Ухань. Крім того, зафіксовано понад 6000 підтверджених випадків в Китаї. Про це пише CNN.

Відзначається, що майже 60 млн людей опинилися заблоковані в китайських містах, в яких оголошено карантин. Крім того, вже підтверджені 93 випадки зараження вірусом за межами Китаю. США, Японія і кілька інших країн в даний час вивозять своїх громадян з Уханя.

Ось де поширився коронавірус:

- Материковий Китай – станом на середу, було 6 061 підтверджених випадків захворювання вірусом в материковому Китаї, в тому числі 132 смерті, за даними китайських офіційних осіб.
— Австралія – є принаймні сім випадків захворювання, підтвердженого в Австралії. У середу прем'єр-міністр Скотт Моррісон оголосив, що уряд працює над евакуацією австралійських громадян з провінції Уебі.
— Камбоджа – один випадок захворювання вірусом був підтверджений в Камбоджі понеділок.
— Канада – у канадської пари підтвердили зараження вірусом, після відвідування Ухані.
— Франція – перша європейська країна, де були підтверджені випадки захворювання вірусом, зараз у них є п'ять випадків захворювання, у тому числі один китайський турист.
— Німеччина – повідомляється про чотири випадки захворювання, які працювали на одному робочому місці.
— Гонконг – напівавтономне місто, що межує з материковим Китаєм, повідомило про вісім випадків захворювання вірусом і тимчасово закриває деякі зі своїх кордонів.
— Японія – зареєстровано не менше семи випадків захворювання, у тому числі один чоловік, який ніколи не був у місті Ухань.
— Макао – напівавтономне місто на півдні Китаю, в місті підтвердили щонайменше щонайменше п'ять випадків захворювання уханьским коронавірусом.
— Малайзія – вони повідомили про семи випадках захворювання, всі пацієнти є громадянами Китаю.
— Непал – є один підтверджений випадок в Непалі. Захворів аспірант, який живе в Ухані, але полетів в Непал раніше в цьому місяці.
— Сінгапур – країна підтвердила п'ять випадків захворювання вірусом і рекомендує своїм громадянам уникати несуттєвих поїздок в материковий Китай.
— Південна Корея – чотири випадки захворювання були підтверджені в Південній Кореї.
— Шрі-Ланка – є один зареєстрований випадок уханьского коронавіруса в Шрі-Ланці.
— Тайвань – всім жителям провінції Хубей заборонений в'їзд на самоврядний острів після того, як на Тайвані було підтверджено вісім випадків захворювання коронавірусом.
— Таїланд – найбільша кількість підтверджених випадків захворювання за межами Китаю, Таїланд повідомив про 14 випадків захворювання.
— Об'єднані Арабські Емірати – ОАЕ підтвердили чотири випадки захворювання коронавірусом, всі з однієї сім'ї.
— Сполучені Штати – п'ять випадків захворювання були підтверджені зі всієї країни.
— В'єтнам – два випадки були підтверджені у В'єтнамі, вони виходять від батька і сина.
— Фінляндія – 29 січня ввечері стало відомо, що у Фінляндії підтвердили випадок захворювання новим різновидом коронавіруса.

picture

Раніше "Коментарі" писали, що В Китаї триває епідемія смертельної пневмонії через коронавірус, на боротьбу з яким у країні кинули всі сили і засоби. Всього за два дні порожню будівлю перетворили в медичний центр на 1000 осіб. Спеціалізовану лікарню відкрили неподалік від міста Ухань, де було зафіксовано спалах захворювання. У рекордні терміни вдалося вкластися завдяки швидкій роботі будівельників, електриків, волонтерів і поліцейських. Раніше цю будівлю планували обладнати до травня, але уряд вирішив негайно використовувати приміщення для допомоги хворим коронавірусом. Крім того, за поширення неправдивої інформації про епідемію почалися затримання: заарештували одного людини, а ще шістьом пред'явили адміністративне порушення.

Тим часом авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" здійснить рейси з Китаю для евакуації наших туристів. Вильоти заплановані на 30 січня та 3 лютого. Відзначається, що у Китай відправлять два порожніх літака. Відомо, що рейс 3 лютого буде останнім: після цього Україна припиняє авіасполучення з Китаєм на невизначений термін. З урахуванням підтверджених випадків захворювань в інших країнах світу, загальна кількість заражених людей становить уже більше шести тисяч осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!