Головна Новини Світ Китай Атака коронавіруса: пневмонія забрала життя ще 24 осіб, число жертв досягло 80
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака коронавіруса: пневмонія забрала життя ще 24 осіб, число жертв досягло 80

За даними державного комітету КНР у справах охорони здоров'я, за останню добу кількість хворих коронавірусом збільшилася на 769 осіб

27 січня 2020, 08:50 comments3803
Поділіться публікацією:
Атака коронавіруса: пневмонія забрала життя ще 24 осіб, число жертв досягло 80

Внаслідок викликаної коронавірусом пневмонії за минулу добу у Китаї померли 24 людини. Кількість інфікованих збільшилася до 2794 людина. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс".

Загальна кількість померлих становить 80 осіб. Нові випадки смертей зафіксовано в провінції Хубей, центром якого є місто Ухань.

За добу кількість хворих збільшилася на 769 нових випадків. Про це повідомив державний комітет КНР у справах охорони здоров'я.

Під підозрою на зараження коронавірусом знаходяться близько 3,8 тис. осіб.

У той же час, дві людини успішно вилікували від захворювання і виписали з лікарень.

Як повідомляли "Коментарі", згідно з даними китайських експертів, в залежності від збільшення смертності, новий небезпечний вірус може поширюватися і мутувати. За однією з версій, хвороба з'явилася на ринку, де проводилися незаконні операції з дикими тваринами. У дослідженнях відзначається, що найбільш близький збіг за генетичним кодом цього вірусу спостерігається у двох видів тварин — южнокитайского багатополосого крайта і китайської кобри.

Китайський професор в Німеччині прогнозує, що епідемія досягне свого піку в березні, а може продовжитися до травня.

Журналісти порталу "Коментарі" поспілкувалися з українкою, яка проживає у Китаї. Дівчина розповіла про заборони через вірус, заходи дезінфекції і настрої жителів.

Відомо, що новий тип вірусу швидко мутує і вражає як людей, так і тварин. Інкубаційний період коронавіруса триває близько двох тижнів, а його перші ознаки схожі на симптоми грипу: виснаження, висока температура, кашель, головний біль, відсутність апетиту тощо. Як наслідок, вірус вражає дихальні шляхи, а також травну і нервову системи. Як захиститися від небезпечного вірусу — можна почитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!