Головна Новини Світ Близький Схід Ірану ніколи не дозволять мати ядерну зброю, – Трамп
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірану ніколи не дозволять мати ядерну зброю, – Трамп

Трамп заявив, що Іран повинен відмовитися від ядерних амбіцій

8 січня 2020, 19:12 comments1844
Поділіться публікацією:
Ірану ніколи не дозволять мати ядерну зброю, – Трамп

Американський президент Дональд Трамп під час звернення після атаки з боку Ірану по військових базах США в Іраку заявив, що Ірану не дозволять мати ядерну зброю. "Поки я президент Сполучених Штатів, Ірану ніколи не буде дозволено мати ядерну зброю", – заявив американський президент.

Напередодні Іран оголосив про частковий вихід зі Спільного всеосяжного плану дій (СВПД). Дональд Трамп розкритикував іранську ядерну угоду як "дуже неповноцінну". "Дуже недоскональний СВПД закінчується найближчим часом і відкриває Ірану швидкий шлях до ядерного прориву. Іран повинен відмовитися від своїх ядерних амбіцій і припинити свою підтримку тероризму", – сказав Трамп.

Також американський президент закликав інших союзників "відірватися" від угоди. "Ми всі повинні працювати разом, щоб укласти угоду з Іраном, яка зробить світ більш безпечним і більш мирним місцем", – сказав він.

Трамп також зазначив, що під час атаки з боку Ірану по військових базах США в Іраку не постраждав жоден американець. "Ми не зазнали ніяких втрат. Всі наші солдати знаходяться в безпеці, і лише мінімальний збиток був нанесений нашим військовим базам", – заявив Трамп.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні Іран здійснив ракетний обстріл військових баз США в Іраку. У той же час в уряді Ірану дану атаку назвали "заходом самооборони" і заявляють, що завдали удару по базі, з якої здійснювалися атаки по їх громадянам. Під час звернення до нації Дональд Трамп заявив про введення санкцій проти Ірану.

Крім того, експерти розповіли, до чого це може призвести і чи відіб'ється на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!