Головна Новини Світ Росія Путін призначив заміну Медведєва
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін призначив заміну Медведєва

Указ про призначення Мішустіна прем'єром Росії набув чинності

16 січня 2020, 18:14 comments1730
Поділіться публікацією:
Путін призначив заміну Медведєва

Президент Росії Володимир Путін своїм указом призначив Михайла Мішустіна главою уряду Росії. Про це сказано на сайті Кремля.

"Відповідно до пункту "а" статті 83 Конституції Російської Федерації призначити Мішустіна Михайла Володимировича Головою Уряду Російської Федерації", — йдеться в повідомленні.

Указ про призначення прем'єра набирає чинності з дня підписання.

Довідка. Михайло Мішустін народився в Москві в 1966 р., закінчив Московський верстатоінструментальний інститут. Там же закінчив аспірантуру, після чого захистив кандидатську і докторську дисертацію і отримав ступінь доктора економічних наук.

У 1998 році Мішустін вступив на державну службу. Працював заступником міністра податків і зборів, керівником Федерального агентства кадастру об'єктів нерухомості та Федерального агентства з управління особливими економічними зонами. Кар'єру зробив у Федеральній податковій службі, яку очолив в квітні 2010 року і керував відомством аж до призначення головою російського уряду.

Мішустін також займався бізнесом. Підприємницьку діяльність почав у Міжнародному комп'ютерному клубі, який займався залученням західних передових інформаційних технологій. Також займався бізнесом у сфері інвестицій.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 15 січня уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим подав у відставку після звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів. Глава Кремля заявив про необхідність змін до Конституції РФ і проведення референдуму.

Раніше президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми РФ кандидатуру Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра РФ.

Держдума Росії більшістю голосів затвердила Мішустіна на посаді прем'єр-міністра РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!