Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Чи є насправді монобільшість?

0

comments2509

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Безумовно ситуація з пандемією коронавірусу залишається і ще тривалий час буде залишатись головним питанням, яке потрібно вирішувати, але, на мою думку на цьому тижня варто сказати про створення міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Опублікування списку депутатів, особливо з фракції партії "Слуга народу" демонструє вже реальний розвал монобільшості. Тепер чинна влада буде робити все, щоб кількість депутатів не збільшувалась, а можливо і зменшилась. Хоча, навряд чи депутати, які публічно заявили про створення такого об'єднання відмовляться від свого підпису. Якщо вони таке зроблять, то можуть забути про політичну перспективу і свою репутацію.

Також цікаво чи будуть позбавляти Дмитра Разумкова мандату на з'їзді партії "Слуга народу", бо Зеленському потрібно якось реагувати на цю ситуації. А вибору у нього нема, щоб він не зробив, все буде проти нього. І падіння рейтингу також буде продовжуватись, а політична криза тільки поглиблюватись.

Насправді створення такого об'єднання може стати першим кроком до дочасних парламентських виборів, які потрібно проводити найшвидше, щоб виходити з тієї кризи в яку країну завела чинна влада, зокрема і у питання пандемії Ковід-19.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!