Блог

Бала Віталій: Про єдиний народ та дроблення російського етносу в Україні

росія просто єб.нутий сусід України.

0

comments78824

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Секретар радбезу росії патрушев заявив на зустрічі секретарів радбезів країн СНД у Москві, що англосакси в Україні хочуть створити прецедент для дроблення російського етносу а загалом хочуть його повного викорінення. І знову говорив про те, що російський і український народ, то єдиний народ.
Логіка насправді дивна, бо якщо за його словами українці та росіяни єдиний народ, то як з'явився в Україні російський етнос?
Вікіпедія дає таке визначення:
Етнос — стійке соціальне угруповання людей, що виникло упродовж тривалого історичного розвитку на певній території, де люди мають власну біологічну складову, мову, культуру, усвідомлення власної єдності та відмінності від інших етносів. Важливі умови формування етносу — спільність мови та території. 
Наголошую на спільності мови та території.
Тобто відміності таки є від інших етносів. 
Але, насправді, на території України, на мою думку, не має російського етносу, бо етнос поняття широке, від народності, народу до нації. В Україні проживають етнічні росіяни, які вже за час незалежності України, або самі переїхали на територію України, або є нащадками тих росіян, які оселялися тут за часів російської імперії та радянського союзу. А російський етнос, як його назвав патрушев, проживає на території росії і то тільки у певній її частині, бо на росії є ще безліч інших етносів.
І тут треба акцентувати увагу на тому, що російська імперія, а згодом і радянський союз, свідомо займались переселенням народів і намагалися русифікувати, як вони говорять, так звані братські народи. 
І сьогодні, коли багато українців в Україні говорять російською мовою, то це і є наслідки тієї імперської, а згодом радянської політики русифікації України, яка мала за мету знищення всього українського, українського народу, щоб робити заяви, як це зробив патрушев, про єдиний народ.
А коли вся ця політика русифікації протягом кількох століть не досягла успіху, росія хоче за допомогою війни вирішити питання єдиного народу, вигадуючи різні нісенітниці, зокрема і про дроблення російського етносу в Україні.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!