Блог

Бала Віталій: Про "хороших" росіян" та ворогів

Поки існує російська федерація, вона буде ворогом і загрозою Україні

0

comments8357

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Мені здавалось, що для всіх вже стало очевидним, що для України "хороших" росіян зараз не може бути. Можливо для деяких громадян їхні друзі, громадяни росії і "хороші", бо не стріляють у них, ба більше, навіть перебуваючи за кордоном засуджують війну в Україні. Є навіть такі, хто і на росії на малочисельні мітинги виходить проти війни в Україні. Але, навіть не сумніваюсь, що більшість з них не визнає Крим українським. Можливо навіть думають, що росіяни і українці, то є один народ, тому нам і треба жити у мирі.
Але варто подивитись, що пишуть росіяни у соцмережах про ракетні обстріли України, загибель цивільних, серед якиї є діти, то не може бути жодного сумніву, що вони нас, українців не навидять на генетичному рівні.
Соціологія нам показує, що 80% росіян підтримують війну в Україні. Може хтось з українціи думає, що 20% виступає проти путіна? Якб це було так, то з приблизно 111-112 млн.(2016 рік) виборців, це мало б бути понад 20 млн. людей дорослого населення, які б точно і на виборах голосували проти путіна і на мітинги виходили.
Тому, коли сьогодні, я чую і читаю заяви деяких відомих людей в Україні про надання росіянам громадянства України, не називати всіх росіян винними і відповідальними за війну в Україні, ми маємо зрозуміти і усвідомити, що росія наш ворог і тепер вже на майбутні покоління і ніякого добросусідства, діалогу з громадянами країни-агресора, які радіють смертям українських дітей, від ракетних обстрілів, бути не може. 
Неможливо переконати людину словами, якщо вона не хоче слухати, неможливо переконати людину показуючи їй правду, якщо вона не хоче дивитись.
На мою думку, тільки поразка росії у війни проти України, можливо і відкриє очі та вуха, так званим "хорошим" росіянам, але більшість росіян буде хотіти реваншу і залишатиметься нашим ворогом, поки росія буде існувати у цих кордонах.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!