Блог

Бала Віталій: Про мирні переговори з росією

Спочатку демілітаризація та деокупація українських територій

0

comments4929

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Кожного разу, коли у рашистів починаються негаразди і отримують п.здюлєй від ЗСУ на фронті, рашисти роблять заяви про мирні переговори з Україною.
Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова. вчора, 9 листопада, заявила наступне:"Ми, як і раніше, відкриті до переговорів. Ми ніколи не відмовлялися від них. Ми готові їх вести, зрозуміло, з урахуванням тих реалій, які складаються зараз."
Того ж дня міністр оброни рашистської федерації шойгу дав наказ генералу суровікіну почати виведення рашистських військ з правого берега Херсонською області.
Вірити рашистам не можна і потрібно дуже обережно сприймати їхні заяви, особливо ті, які стосуються воєнних дій. І дуже добре, що командування ЗСУ ретельно перевіряє дії рашистських загарбників, а не реагує на їхні заяви.
Зараз всі почали говорити і писати, що ніби наші партнери і у першу чергу США, вплинули на Володимира Зеленського, щоб він змінив свою категоричну позицію стосовно мирних переговорів, коли він заявив, що поки путін при владі ніяких переговорів з росією бути не може.
Пояснюють це тим, що Україна повинна продемонструвати свою готовність до миру. 
Дійсно у понеділок, 7 листопада, Володимир Зеленський озвучив п'ять умов для початку переговорів. Серед них, відновлення територіальною цілісності, покарання за воєнні злочини та репарації.
Як так розумію, що мова йде про повну деокупацію захоплених рашистами українських територій, включно з Кримом.
Щодо репарацій, то про яку суму йдеться, також потрібно розуміти і озвучити.
А от щодо покарання за воєнні злочини, то тут виникає просте питання, а хіба путін не є воєнним злочинцем? путін не має понести покарання? І у такому випадку, як можна вести переговори із воєнним злочинцем?
Тому, на мою думку, процес мирних перговорів повинен складатися з трьох етапів.
Тобто, спочатку демілітаризація та деокупація українських територій. 
Перший етап передбачає виведення рашистських військ, звільнення всіх окупованих територій і визнання росією українських кордонів, офіційно визнаних у 1991 році, що потрібно прописати в окремій угоді. Можливо варто, щоб ця угода була не тільки двосторонньою і були гарантії та гаранти, такі як США, Великобританія і інші країни.
Другий етап- це вже притягнення до відповідальності за скоєння воєнних злочинів всіх причетних, тобто і Україні, і міжнародний трибунал у Гаазі, а також розроблення плану виплати репарацій і визначення суми цих репарацій. 
І тільки після цього, можна переходити до третього етапу і говорити про підписання мирної угоди з росією, який підписані угоди, домовленості першого і другого етапів зафіксує і формалізує. 
Але домовленості першого етапу повинні вже буи виконані, другого етапу почати виконуватись, а не тільки підписані папері, бо ще раз повторюсь, рашистам вірити не можна.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!