Блог

Бала Віталій: Про нового прем'єр-міністра України

Юлія Тимошенко на першому місці серед глав урядів, здатних вивести Україну з кризового стану

0

comments12129

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Вже для переважної більшості громадян очевидно, що чинна влада на чолі із Зеленським довела країну до кризового стану з деградацією і хаосом. Саме так відповіло 66,3% з опитаних у соціологічному дослідженні, проведеному 9-17 грудня Київським міжнародним інститутом соціології. А 50,9% з них вважають за необхідне призначення нового прем'єр-міністра. Серед прізвищ політиків трійка виглядає наступним чином:

1. Тимошенко Юлія - 20,7%

2. Гройсман Володимир - 16,4%

3. Азаров Микола - 14.8%

Головним критерієм, на мою думку, була стабільність розвитку країни під час прем'єрства названих колишніх глав урядів, тому назвали навіть прізвище Азарова. То ж треба було довести ситуацію в Україні до такого стану, що вже навіть Микола Азаров є кращим за чинну владу.

Вже більше півроку тому, я зазначав, що для Зеленського найкращим варіантом для виходу із кризової ситуації в Україні, а зараз ситуація ще більш критична, це створення нової коаліції з партією Батьківщина та призначенням Юлії Тимошенко главою уряду. У такий спосіб Зеленський зміг би перекласти відповідальність з себе на Тимошенко. А у разі позитивного результату зміг би приписати собі всі досягнення. І мене тішить той факт, що зі мною згодні респонденти цього соціологічного опитування, вважаючи саме Юлію Тимошенко найкращим майбутнім прем'єром для виходу з кризової ситуацію в Україні.

Але, Володимир Зеленський хоче тільки перекладати відповідальність на інших, але не хоче ділитись повноваженнями, які він забрав в уряду загалом і глави уряду, зокрема, перебравши їх на себе і свій офіс.

Тому, саме дострокові парламентські вибори зможуть дати шанс на призначення нового глави уряду, здатного вивести Україну з кризового стану, деградації і хаосом.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!