Блог

Бала Віталій: Про приниження росії

Агресор повинен бути покараний

0

comments8428

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На жаль, вже не має здивування від заяв і дій канцлера Німеччини та президента Франції стосовно країни-агресора, росії. Вони обидва регулярно проводять телефонні розмови з путіним і періодично заявляють про необхідність переговорів з росією, пропонуючи завершення війни за рахунок втрати українських територій. А заява канцлера Шольца, що ніби Німеччина допомагає Україні більше, аніж Велика Британія виглядають просто, як знущання, враховуючи, що навіть Греція вже обурена діями і схемою німецького уряду щодо поставок зброї Україні.

Але, президент Франції Макрон таких зміг здивувати, коли заявив, що росію не можна принижувати, щоб після завершення війни можна було з нею домовлятись. На жаль, Макрон не уточнив, що він конкретно мав на увазі говорячи про приниження росії. Можливо мова йде до примусу України до миру, щоб не принизити росію, адже саме він пропонував поступитись українськими територіями.

І коли Макрон заявляє, що Франція готова бути посередником, то зараз складається враження, що французький президент шукає прийнятний вихід для росії, а не про покарання агресора та притягнення до відповідальність за звірства та жорстокість, які він робить щодо цивільного населення України.

То виходить, що за словами Макрона, не принижувати росію означає не карати її та не притягувати до відповідальності, щоб можна було з нею домовлятись.

Вже є інформація, що проходять зустрічі, пропонуються плани припинення війни, навіть опублікували план Італії, який був передани Україні. Головне, що все це відбувається без участі України і деякі західні партнери ведуть себе більше, як партнери рашистського агресора, а заява Макрона про неприниження росії тільки наочно це демонструє.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!