Блог

Бала Віталій: Про соціологічне опитування та рейтинги

Найкращий вихід з економічної кризи у країні - це дочасні парламентські вибори.

0

comments2368

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Останнє соціологічне опитування, яке опублікувала компанія Socis, було проведене з 29 жовтня по 4 листопада.

Подивившись на цифри президентського рейтингу у мене вчергове виникає враження певної заангажованості щодо одного з політиків у цьому списку. Але тенденція падіння рейтингу Зеленського така сама, як і у дослідженнях КМІСу, Центру Разумкова та соціологічної групи "Рейтинг".

Більш цікаво подивитись на цифри про антирейтинг, де Володимир Зеленський з 29,8% хоча і з невеликою перевагою, але таки випереджає Петра Порошенка з 28,8%, який тривалий час очолював антирейтинг.

Також варто звернути увагу на відповіді стосовно ситуацію у країні. Так 41,1% опитаних вважають високий рівень корупції і 34,8% некомпетентність головними причинами економічної кризи в Україні. А війну на Донбасі і пандемію Ковід-19, на які постійно посилається чинна влада, відповідно 8,3% та 8,2%.

Такі відповіді є фактично вироком для чинної влади і вкотре говорять про необхідність найшвидшого відсторонення від влади партії "Слуга народу" та Володимира Зеленського. В іншому випадку ситуація буде тільки погіршуватись. Тому, найкращий вихід - це проведення дочасних парламентських виборів, для початку.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!