Блог

Бала Віталій: Про звернення Володимира Зеленського до Бюро Асамблеї Африканського Союзу

Африка тримає нейтралітет щодо війни в Україні

0

comments12334

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Виступ президент Володимира Зеленського, переносили кілька разів з квітня місяця. А його виступ учора, 20 червня, був не перед Африканським Союзом(АС), а перед розширеним Бюро Асамблеї Африканського Союзу і цей виступ слухали тільки чотири глави африканських держав з 55, які є членами АС. Це свідчить про небажання глав африканських держав слухати українського президента і це поганий знак для нас.
Африка так і продовжує залишатись нейтральною щодо агресії росії проти України.
Так, Володимир Зеленський спробував надати новий імпульс у взаємовідносинах України з Африкої, заявивши про призначення спеціально презставника України у справах Африки та запропонував проведення великої конференції Африка-Україна.
На Африку припадає 25% голосів у Генеральній Асамблеї ООН і половина цих голосів утрималася від голосування за засудження російської агресії. І це зрозуміло бо багато африканських країн мають комерційни та віськові відносини з росією і намагаються тримати нейтралітет.
Тому, призначення спецпредставника, проведення великої конференції Україна-Африка можуть стати початком для зміни позицій країн-членів Африканського Союзу.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!