Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Підтримка влади стає все меншою з кожним місяцем.

0

comments4111

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Тріумфальна п’ятірка

(Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

На цьому тижні було оприлюднено нові результати соціологічного опитування Центру Разумкова щодо президентського рейтингу. Опитування було проведене 23-27 жовтня на замовлення «Обозревателя» методом телефонного опитування 1200 респондентів.. Також було оприлюднено результати соціологічного дослідження соціологічної групи «Рейтинг», проведене 21-23 жовтня, методом телефонного опитування 2500 респондентів.

Володимир Зеленський

Згідно результатів соціологічного опитування Центру Разумкова за Зеленського готові проголосувати серед всіх 18,7% та 28% серед тих, хто визначився. У групи «Рейтинг» серед всіх готові голосувати 21,8%, а серед тих, хто визначився 25,1%. У будь-якому випадку рейтинг підтримки Володимира Зеленського впав приблизно на 7-8% за один місяць, коли у вересні його підтримка була трохи більше 30%, серед тих, хто визначився, хоча Центр Разумкова і дає найбільший результат у жовтні -28%. Але саме неприємне для Володимира Зеленського на цьому тижні, він вперше очолив антирейтинг, згідно дослідження Центру Разумкова, за жодних обставин за нього не проголосували б 31,9% опитаних, у липні таких було 24% за опитуванням групи «Рейтинг».


 

Петро Порошенко

Петра Порошенка, згідно опитування Центру Разумкова підтримує 12,7% серед усіх та 19% серед тих, хто визначився. «Рейтинг» дає Петру Порошенку 12,2% серед усіх та 14,1% серед тих, хто визначився. Петро Порошенко посідає друге місце у президентському рейтингу і друге місце в антирейтингу з 31,6% опитаних Центром Разумкова, які за жодних обставин не проголосували б за нього. Петро Порошенко покращив свій результат, адже у липні таких було 45%, згідно опитування групи «Рейтинг».

Юрій Бойко

Юрія Бойка готові підтримати 6,2% серед усіх, та 9,4% серед тих, хто визначився згідно результатів Центру Разумкова. У групи «Рейтинг» Юрія Бойка готові підтримати 8,3% серед усіх та 9,5% серед тих, хто визначився. В антирейтингу за Бойка не проголосували б за жодних обставин 24%, а у липні було 35%, за результатами групи «Рейтинг».

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко, згідно результатів Центру Разумкова має підтримку 5% серед усіх, та 7.4% серед тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. Такі результати є нижчими, ніж у Дмитра Разумкова і вона за даними Центру Разумкова посідає п’яте місце. А за результатами опитування групи «Рейтинг» у Юлії Тимошенко 8,8% серед усіх та 10,1 серед тих ,хто визначився і вона на третьому місці. У Тимошенко, згідно опитування Центру Разумкова, найбільше зменшився антирейтинг з 38% у липні(дані групи «Рейтинг») до 13,8% у жовтні.

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков минулого тижня вперше увійшов у п’ятірку президентського рейтингу. А на цьому тижні, згідно результатів соціологічного опитування Центру Разумкова навіть випередив Юлію Тимошенко і посів четверте місце з 5,5% підтримки серед усіх опитаних та 8,2% серед тих, хто визначився. Правда, згідно результатів опитування групи «Рейтинг» він так і залишається на п’ятому місці з 6,3% серед усіх опитаних та 7,3% серед тих, хто визначився. Дмитро Разумков має дуже низький антирейтинг, за нього не проголосували б за жодних обставин 4,6% згідно результатів Центру Разумкова, а у липні було 10% за даними групи «Рейтинг».

Результати цих двох соціологічних досліджень мають розбіжності, які можливо пояснюються різницею кількості опитаних респондентів, у Центру Разумкова їх 1200, а у групи «Рейтинг» 2500. Похибка також більша у Центру Разумкова, тому дані групи «Рейтинг» все-таки більш точні, але загальна тенденція падіння рейтингу Зеленського однакова. Хоча влада перемогла на довиборах до Верховної Ради, явка була дуже низькою і легітимність такої перемоги, особливо з численними порушеннями є сумнівною і тільки засвідчує вже неможливість влади чесно перемагати на виборах.

На цьому тижні варто відзначити ініціативу Петра Порошенка, яку підтримали інші опозиційні лідери, про прийняття законопроекту №5460 про кисневі станції у лікарнях. Юлія Тимошенко у свою чергу, вимагала в уряду спростити процедуру на отримання сертифікатів на кисневі станції. Питання боротьби з пандемією Ковід-19 і рятування українців на сьогоднішній день найбільш важливим, шкода, що чинна влада пріоритетом вважає будівництво доріг, куди виділяються кошти, які необхідно було виділити на медицину.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

1. Петро Порошенко

2. Юлія Тимошенко

3. Дмитро Разумков

4. Юрій Бойко

5. Володимир Зеленський



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!