Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Рейтинг Володимира Зеленського за осінь впав на 10%

0

comments2622

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




                                                                    (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

На цьому тижні  було оприлюднено нові результати  соціологічних опитувань  соціологічної групи «Рейтинг», проведене 4-9 листопада, методом телефонного опитування(САТІ) 5000 респондентів, та компанії  SOCIS, яке вона провела з 29 жовтня по 4 листопада, опитавши 2000 респондентів методом телефонного інтерв’ю (САТІ). Результати цих досліджень дещо відрізняються, можливо тому, що у групи «Рейтинг» більше респондентів, а можливо тому, що компанія SOCIS дає цифри з яких незрозуміло чи йде мова про всіх виборців, чи тільки про тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. У будь-якому випадку, головна тенденція падіння рейтингу Володимира Зеленського спостерігається в обидвох дослідженнях.

Володимир Зеленський 

Згідно результатів соціологічного  групи «Рейтинг»  за Зеленського готові проголосувати 21,8% серед тих, хто визначився та 19,3% серед усіх. В опитування, яке було проведене 21-23 жовтня таких було 25,1% серед тих, хто визначився і 21,8% серед усіх. Є падіння за два тижня на 3,3% і 2,5% відповідно.  SOCIS дає підтримку Володимиру Зеленському у 18,6%.

Петро Порошенко

Петра Порошенка, згідно опитування групи «Рейтинг»  підтримують 14,5%  серед тих, хто визначився і 12,9% серед усіх, а у жовтні було 14,1% серед тих, хто визначився та 12,2% серед усіх. Є збільшення на 0,4% і 0,7% відповідно. В опитуванні компанії SOCIS за Петра Порошенка готові проголосувати 12,6%.

Юрій Бойко

Юрія Бойка  готові підтримати 11% серед тих, хто визначився і 9,7% серед усіх, згідно результатів  групи «Рейтинг». А було у жовтні 9,5% серед тих, хто визначився та 8,3% серед усіх. Є зростання на 1,6% та 1,4% відповідно. У SOCIC підтримка Юрія Бойка складає 8,2%.

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко, згідно результатів опитування групи «Рейтинг» у Юлії Тимошенко 10,9% серед тих, хто визначився та 9,6% серед усіх. Два тижні тому було 10,1% та 8,8% відповідно, тобто є зростання на 0,8% та 1,2%. За даними SOCIS у Юлії Тимошенко – 7,8%.

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков згідно результатів соціологічного опитування групи «Рейтинг» має  8,8% серед тих, хто визначився та 7,8% серед усіх. Два тижні тому було 7,3% та 6,3% відповідно. Є зростання на 1,5% та 1% відповідно.

Результати цих двох соціологічних досліджень не дивлячись на певні розбіжності вже остаточно демонструють падіння рейтингу Володимира Зеленського.  Йому вже не допомагають ні проведення засідань РНБО України, які вже не сприймаються суспільством, а навпаки викликають багато запитань і сумнівів у пріоритетності та законності прийнятих рішень, ні відеозвернення, які стали беззмістовними. 

Петро Порошенко на цьому тижні ніби продав телеканали «Прямий₴ та «5 канал» колективу журналістів, що виглядає, як спроба убезпечити себе від попадання в реєстр олігархів. Про це і говорив у своєму відеозверненні Володимир Зеленський і повторювали представники чинної влади протягом тижня і будуть ще згадувати надалі.

Юрій Бойко зміг трохи збільшити свою підтримку критикуючи чинну владу за її прорахунки у питаннях тарифів, боротьби х коронавірусом та енергетичною кризою.

Юлія Тимошенко дуже добре вказує на провали чинної влади та неспроможності відповідати на виклики, які стоять перед Україною. Але, крім цього вона і пропонує конкретний план для виходу з кризи у країні.

Дмитро Разумков зберігає тенденцію зростання своєї підтримки. Але це не тільки його заслуга, як дії влади проти нього. Він опублікував список з 25 депутатів, які увійдуть у міжфракційне об’єднання «Розумна політика». Фактично оприлюднення такого списку і його формальне затвердження може реально, хоча і неформально розвалити монобільшість. Крім того, цей список може стати кістяком для формування політичної партії на чолі з Разумковим.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

  1. Дмитро Разумков
  2. Юлія Тимошенко
  3. Юрій Бойко
  4. Петро Порошенко
  5. Володимир Зеленський

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!