Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Рейтинг Володимира Зеленського і його партії продовжує падати

0

comments5028

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




(Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

Останнє соціологічне дослідження президентського рейтингу, яке оприлюднили минулого тижня, було проведене 11-17 листопада Центром Разумкова, методом інтерв’ю 2018 респондентів «обличчя до обличчя» .

Володимир Зеленський

Згідно цих результатів за Зеленського готові проголосувати 25,2% серед тих, хто визначився .

Петро Порошенко

Петра Порошенка, згідно опитування підтримують 17,5% серед тих, хто визначився.

Юрій Бойко

Юрія Бойка готові підтримати 10,9% серед тих, хто визначився.

Юлія Тимошенко

У Юлії Тимошенко 9,4% серед тих, хто визначився.

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков згідно має 7,5% серед тих, хто визначився.

Головною несподіванкою цього соціологічного опитування було моделювання другого туру, де вперше Володимир Зеленський програє Дмитру Разумкову з 49,6% та 50,4% відповідно.

Після цього дослідження була провальна, на мою думку зустріч Володимира Зеленського із журналістами, яку назвали прес-марафоном та його послання 1 грудня у Верховній Раді, яке також не стало чарівною паличкою для спасіння рейтингу. Тому, оприлюднення на цьому тижні результатів соціологічного опитування КМІСу стосовно підтримки партій також зафіксувало факт зниження рейтингу партії "Слуга народу», яка опустилась на друге місце з 15% поступившись ЄС з 17,1%.  А Батьківщина з 13,3% фактично відстає від владної партії у межах статистичної похибки. Тому Володимир Зеленський за динамікою падіння рейтингу та невдалих спроб своїм прес-марафоном вийти із скандалів стосовно Вагнергейту, святкування дня народження Андрія Єрмака, у «Тріумфальній п’ятірці» посідає почесне п’яте, останнє місце. До того, його неодноразово ловили на фактах неправди, яку він публічно озвучував.

Найбільш вдалими ці два тижні були для Петра Порошенка, що і демонструють соціологічні дослідження. Також, добру динаміку демонструє Юлія Тимошенко, яка практично не брала участі в обговорення скандалів, у які потрапив Зеленський, а пропонувала реальні дії щодо виходу з кризової ситуації у країні. Юрій Бойко у притаманній йому стриманій манері, але достатньо багато, критикував Зеленського і владу і було за що. Щодо Дмитра Разумкова, то хоча він теоретично ніби може перемогти Володимира Зеленського у другому турі, на мою думку, йому поки що не хватає чіткого позиціонування, як альтернатива чинному президенту. Також йому варто прискорити реєстрацію політичної партії і розбудову партійної структури в регіонах країни.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:


 

1. Петро Порошенко

2. Юлія Тимошенко

3. Дмитро Разумков

4. Юрій Бойко

5. Володимир Зеленський


 


 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!