Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто згадати

0

comments4934

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




  1. Японія

У неділю ввечері, у понеділок вранці, за місцевим часом, Японія заявила, що закриває свої кордони для всіх іноземців, щоб обмежити поширення варіанту Omicron Covid-19.

  1. Ісландія

В Ісландії було оголошено про створення нового уряду.  Переговори про його створення тривали з 25 вересня, після виборів, між лівими зеленими та правими партіями( Партія незалежності та Партія прогресу). Еколог  Катрін Якобсдоттір, яка з 2017 року є прем’єр-міністром і досі є популярною, зберегла свою посаду.

  1. Швейцарія( Женева,  ВООЗ)

Ризик, пов’язаний з Omicron в глобальному масштабі,  є дуже високий, про це попередила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у понеділок, 29 листопада, оприлюднивши свої попередні висновки щодо нового варіанту коронавірусу, виявленого минулого тижня в Південній Африці.

  1. Франція

29 листопада, у понеділок, Ліонель Мессі  виграв свій сьомий «Золотий м’яч», обновивши свій рекорд серед футболістів. Криштіан Роналду, який йде слідом за Мессі, п’ять разів отримував «Золотий м’яч».

  1. Барбадос

30 листопада на карті світу з’явилась нова республіка – Барбадос. Держава Барбадос проголосила незалежність від Британії у 1966 році, але формально главою держави до 30 листопада 2021 року була королева Єлизавета ІІ. Але британська корона офіційно схвалила таке рішення.

  1. Гондурас

30 листопада кандидат від правлячої Консервативної партії Гондурасу визнав поразку на президентських виборах, які відбулись у неділю 28 листопада. Його опонентка від лівих Сіомара Кастро стане першою жінкою-президентом Гондурасу.

  1. Кіпр

2 грудня, у четвер, Папа Франциск прибув  на Кіпр з дводенним візитом, під час якого він має намір привернути увагу до прийому мігрантів. Кіпр зіштовхнувся з серйозною міграційною кризою. Це другий візит Папи Римського на Кіпр, після візити Папи Бенедикта  XVI у 2010 році.

  1. Китай

Китайський гігант сервісу таксі Didi, який домінує у своїй країні, оголосив, що виходить з фінансових ринків США лише через шість місяців після виходу на Уолл-стріт. Тепер він буде розміщений на Гонконгзькій фондовій біржі. Didi, як і Alibaba і Tencent та інші великі технологічні фірми, протягом місяців перебувають під тиском китайської влади.

  1. Австрія

Переговори щодо іранської ядерної програми були призупинені в п’ятницю, 3 грудня. Прогрес, на який сподівалися на початку цього тижня, з відкриттям у Відні сьомого раунду переговорів, спрямованих на порятунок ядерної угоди з Іраном, не був досягнутий. А пропозиції Тегерану щодо зняття санкцій та щодо його ядерної діяльності були холодно сприйняті делегаціями, які взяли час для консультацій.

  1. Греція

Після свого дводенного візиту на Кіпр Папа Франциск прибув в Афінах у суботу, 4 грудня, де виголосив перед президентом і урядом Греції свою найбільш політичну промову за довгий час, як зазначило видання El País. Понтифік застеріг від популізму, підтвердив необхідність боротьби зі зміною клімату та підкреслив відповідальність Європи за міграційну кризу.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!