Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто згадати

0

comments12656

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




1. Камерун

У неділю, 6 лютого, на стадіоні "Стад д'Олембе" в Яунде відбувся фінальний матч Кубка африканських націй-2021(САN), у якому зустрілись збірні Єгипту та Сенегалу. Перемогу по пенальті здобула збірна Сенегалу і вперше стала володарем Кубка Африки.

2. Росія

7 лютого, у понеділок, президент Франції Еммануель Макрон зустрівся у Москві з президентом РФ Володимиром Путіним. Головною метою візиту було питання деескалації ситуації навколо України. На другий день президент Франції зустрівся у Києві з президентом України Володимиром Зеленським.

3. США

7 лютого, у понеділок, у Білому домі відбулась зустріч президента США Джо Байдена з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Хоча вони і заявили про спільну позиції щодо агресивних дій Росії у них залишились розбіжності стосовно закриття газопроводу «Північний потік-2» у разі вторгнення Росії в Україну.

4. Німеччина

У вівторок, увечері, 8 лютого, у Берліні зустрілись президенти Франції Еммануель Макрон, Польщі Анджей Дуда і канцлер Німеччини Олаф Шольц з метою уникнення війни у Європі, як вони заявили на спільній прес-конференції, та продемонструвати єдність позицій щодо агресивних дії Росії.

5. Мексика

У середу, 9 лютого, президент Мексики Лопес Обрадор на прес-конференції заявив про паузу у дипломатичних відносинах з Іспанією. Президент Мексики звинуватив Іспанію у тому, що вона розглядає Мексику, як об’єкт для пограбування та завоювання, що викликало велике здивування і шок у Мадриді.

6. Великобританія

Лондонська поліція активізує розслідування щодо зібрань на Даунінг-стріт під час карантину та допитає понад 50 людей, які повинні будуть відповісти протягом семи днів, про це повідомила столична поліція у середу, 9 лютого. Так званий «Патігейт» вже призвів до відставок у найближчому оточенні прем’єр-міністра Бориса Джонсона. У британських ЗМІ обговорюється чи він сам був присутнім на дванадцяти зібрання протягом 2020-2021 років, які розслідує поліція.

7. Франція

У віці 89 років помер професор Люк Монтаньє, який отримав Нобелівську премію з медицини в 2008 році за відкриття вірусу СНІДу.

8. Туркменістан

11 лютого, у п’ятницю президент країни Гурбангули Бердимухамедов на засіданні Народної ради заявив про намір поступитися посадою президента, ку він обіймає 15 років, молодому керівнику. Він дав доручення ЦВК готуватись до позачергових президентських виборів, а сам має намір залишитись на посаді голови верхньої палати туркменського парламенту.

9. США

Указом президента Джо Байдена у п’ятницю, 11 лютого, були заблоковані активи Центробанку Афганістану у сумі 7 млрд.доларів.

10. Німеччина

13 лютого, у не ділю у Німеччині обирають президента країни. Найбільші шанси маю чинний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр. Роль президента, по суті, церемоніальна, але Штанмаєр, який обіймає цю посаду з 2017 року, є однією з найпопулярніших особистостей у Німеччині. Про нього 70% позитивної думки у Німеччині, згідно опитування, проведеного восени минулого року.


 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!