Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі

Події у світі про які варто згадати

0

comments6660

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Неділя (11 вересня)

Швеція

У країни відбулись парламентські  вибори  на яких ліві, які були при владі вісім років програли правим у запеклій боротьбі. Праві отримали 176 місць у новообраному парламенті, а ліві 173.

Понеділок (12 вересня)

Німеччина

На прес-конференції у Берлін, де був присутній прем’єр-міністр Ізраїлю Яір Лапід,  канцлер Олаф  Шольц заявив про песимізм стосовно можливої ядерної угоді з Іраном і необхідність США та Європи визнати серйозну військову загрозу з боку Тегерану.  

Вівторок (13 вересня)

Великобританія

Труна Єлизавети II прибула у Лондон  до Букінгемського палацу. У темряві та під проливним дощем тисячі людей  зібралися на вулицях на знак поваги до королеви.

Середа (14 вересня)

США

Конгрес  США продемонстрував свою підтримку Тайваню у зв’язку з ескалацією напруженості з Китаєм. Комітет із закордонних справ Сенату проголосував у середу 17 голосами проти 5 за законопроект, що гарантує військову допомогу Тайваню в розмірі 4,5 мільярда доларів.

Четвер (15 вересня)

Угорщина

В Європарламенті  ухвалили звіт щодо Угорщини 433 голосами "за" (123 проти, 28 утрималися) . У звіті критикується поступове зникнення верховенства права в країні, яка очікує розподілу європейської допомоги. Один з висновків звіту наголошує, що «гібридний режим виборчої автократії» замінив демократію. 

П’ятниця (16 вересня)

Узбекистан

У Самарканді, де відбувався саміт Шанхайської організації співробітництва (15-16 вересня) відбулась зустрічі путіна з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, на якій була досягнута домовленість, що за 25% газу, що постачається з росії, Туреччина буде сплачувати у рублях. У рамках саміту путін також зустрічався з лідерами Китаю,  Індії.

 

Субота (17 вересня)

Вірменія

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула до Вірменії з офіційнім візитом. Це найвищий посадовець США, який відвідує Вірменію після проголошення незалежності. Цей візит дуже важливий для Вірменії особливо зараз, на тлі ескалації конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!