Головна Статті Дозвілля подорожі Бюджетно в Нюрнберг: як недорого відвідати баварське місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджетно в Нюрнберг: як недорого відвідати баварське місто

Портал "Коментарі" продовжує серію матеріалів про бюджетний туризм по Європі. У черговому тексті ми розповімо про подорож в одне із баварських міст – Нюрнберг. Наш журналіст підкаже, де шукати недорогі квитки на літак, яке житло краще вибрати і де купити знамениті нюрнберзькі пряники.

22 листопада 2019, 13:50 comments12537
Поділіться публікацією:
Бюджетно в Нюрнберг: як недорого відвідати баварське місто

Нюрнберг – затишне баварське містечко з колоритною архітектурою, цікавими музеями та смачною кухнею. При цьому всі принади цього німецького міста можна побачити за цілком скромну плату, якщо дотримуватися декількох рекомендацій.

Авіаквитки: шукаємо знижку

Німеччина – дешевий напрямок, і знайти недорогий квиток майже у кожне місто цієї країни взагалі не проблема. Так, з Києва до Нюрнберга виконують рейси літаки авіакомпаній Ryanair і Wizzair. Якщо брати тікети незадовго до поїздки і не вивчити перед цим пропозиції, можна злітати в баварське місто від 75 євро в обидва боки. Але якщо ж купувати квитки заздалегідь (від двох місяців до півроку) або ж регулярно переглядати тематичні сайти і телеграм-канали у пошуках знижок, то можна вкластися усього в 25 євро.

picture

Крім того, бюджетні авіаперевізники пропонують виліт у Нюрнберг в п'ятницю чи суботу, а повернення в понеділок чи вівторок, що дуже зручно, адже під таку поїздку можна спокійно запланувати один з вікендів.

Житло: хостели в пріоритеті

Оренда житла в Німеччині не найдешевша, якщо порівнювати з іншими європейськими країнами. Ліжко в хостелі Нюрнберга буде коштувати дорожче, ніж, наприклад, в Празі і Будапешті, але дешевше, ніж у Франції та країнах Скандинавії.

Ліжко в загальному номері для чоловіків і жінок обійдеться від 16 євро за ніч. У вартість входить лише постільна білизна, рушник і безкоштовний Інтернет. Якщо бронювати ліжко в хостелі по більш високій ціні, наприклад, за 20 євро, то в вартість може входити напій-привітання і сніданок.

Але приблизно за таку ж ціну в Нюрнберзі можна зняти в хостелі окремий бюджетний номер з власною ванною кімнатою, постільною білизною, рушниками та Інтернетом. За ніч у такому номері просять від 23 євро.

Ліжко в загальному номері для чоловіків і жінок готелю буде коштувати від 25 євро за ніч. За ці гроші туристу пропонують ті ж умови, що і в хостелі – постільна білизна, рушники, Інтернет і загальна ванна кімната. Виходить, що мандрівник доплачує лише за те, що живе в готелі, а не в хостелі. Хоча власники таких об'єктів розміщення, публікуючи інформацію про свої пропозиції, роблять акцент на чистоті і більш уважному ставленні до клієнта. Наш журналіст провів ніч у загальній кімнаті одного з хостелів і одного з готелів Нюрнберга. Різниця була лише в ціні – за першу ми заплатили 16 євро, а за другу – 25.

picture

Одномісний номер економ-класу в готелі Нюрнберга коштує від 40 євро за ніч. В цю вартість входить власна ванна кімната з усім необхідним і телевізор.

Ніч в апартаментах з власною ванною кімнатою, міні-кухнею і телевізором, а також постільною білизною, рушниками та Інтернетом коштує від 50 євро за ніч.

При бронюванні житла в Німеччині варто звернути увагу на податки, які туристу потрібно буде доплатити за кожну ніч розміщення. У хостелах такі податки менші, в готелях і апартаментах більші. До речі, це не символічні 0,5-5 євро, як в інших країнах. У Німеччині податок може бути до 30 євро. Тому перед бронюванням варто уважно ознайомитися з усіма умовами.

Транспорт: їдемо бюджетно в Мюнхен

Від аеропорту імені Альбрехта Дюрера до центрального залізничного вокзалу Нюрнберга можна доїхати на метро всього за 10 хвилин. Вартість разового квитка – 3 євро 20 центів. Якщо оселитися в одному з хостелів недалеко від вокзалу, про витрати на транспорт можна буде забути. До речі, в цьому районі чимало пропозицій житла для бюджетного туриста. Відразу біля вокзалу знаходиться вхід в старе місто, де розташовані всі головні визначні пам'ятки.

picture

Під час перебування в Нюрнберзі можна на один день з'їздити в столицю Баварії – Мюнхен. Поїздка в місто пива і сосисок на автобусі триває всього дві години. Дешево звозить в Мюнхен і назад перевізник Flixbus. Його автобуси виконують мюнхенські рейси кілька разів на день. Квиток в один бік коштує від 7 до 12 євро, ціна залежить від часу придбання тікета. Якщо купити квиток заздалегідь, то можна заощадити на такій поїздці до 10 євро.

Вхідні квитки: безкоштовні розваги і доступні тікети

Нюрнберг – дуже гарне місто з різнокольоровими будиночками, мальовничими каналами і чарівними мостами. Туристу, у якого немає зайвих грошей на вхідні квитки, буде чим зайнятися у цьому місті. Можна прогулятися безкоштовно по Ринковій площі, зробити фотографію на тлі шпиталю Святого Духа (до речі, це найпопулярніше місце для фотографування серед туристів), відвідати церкву Діви Марії (вхід вільний), розглянути оригінальні фігурки фонтану 14 століття Шенера Бруннена, оцінити всі принади подружнього життя біля Шлюбної каруселі, помилуватися видом на місто з майданчика біля Нюрнберзької фортеці.

picture

Якщо ж є можливість відвідати якісь пам'ятки, то ціни на них досить демократичні, середні для Європи. Наприклад, відвідування Нюрнберзької фортеці (колодязь, храм та музей) коштує 7 євро, вхід в церкву Святого Лаврентія – 2 євро, в музей Альбрехта Дюрера – 6 євро.

Екскурсії: прогулянка по історичній милі Нюрнберга

Приїхавши в Нюрнберг, зовсім необов'язково одразу бігти і замовляти екскурсії. Ціни на них кусаються: подивитися місто з гідом у складі групи можна від 10 євро з людини, індивідуальні екскурсії коштують від 80 євро. Містом можна прогулятися й самостійно.

До речі, в Нюрнберзі туристу не потрібно продумувати маршрут самому. Спеціально для мандрівників місцева влада склала так звану історичну милю Нюрнберга. Це – маршрут для пішої прогулянки, складається він з 35 станцій. Завдяки цьому маршруту турист може прогулятися старим Нюрнбергом і поїхати з упевненістю, що подивився все найважливіше. Історичну милю Нюрнберга можна знайти в Інтернеті – там розписаний маршрут, і є коротка інформація про кожен з об'єктів. Зображення цієї мапи також часто зустрічаються і в самому місті, тому якщо турист забув або пропустив цей момент, він може сфотографувати милю та продовжити дивитися місто вже по маршруту.

picture

Крім того, у вартість відвідування деяких об'єктів входять безкоштовні міні-екскурсії, як, наприклад, у Нюрнберзькій фортеці. Візит сюди передбачає, серед іншого, огляд старого 50-метрового колодязя. В цю частину фортеці туристи групами входять з гідом, який на двох мовах – англійській і німецькій – розповідає про цей колодязь, а також показує мандрівникам цікавий міні-перфоманс.

Також майже в кожному об'єкті туристу запропонують орендувати аудіогід на рідній мові від 3 євро або ж безкоштовно вручать квиток з головною інформацією про місце, його найбільш старі і цінні об'єкти.

Їжа: пробуємо сосиски, не забуваємо про десерти

Пиво і сосиски – те, чим славиться Баварія на весь світ. До речі, у кожного місті вони свої. У Нюрнберзі готують маленькі сосиски братвурст за власним рецептом і подають їх з традиційним нюрнберзьким пивом.

Є в баварських містах й інші страви, які варто спробувати туристу. Наприклад, шніцелі – відбивні зі свинячого м'яса, які німці готують за різними рецептами – традиційно, в паніровці, в різних соусах і з яйцем. Баварія також відома картопляними галушками та квашеною капустою. До речі, не варто недооцінювати останні дві страви. Німці готують ці смаколики зовсім по-іншому, надаючи звичайному пюре і квашеній капусті особливий смак. Наприклад, капуста має кислувато-яблучний смак і просто тане в роті. Таке точно не спробуєш в Україні.

Є що спробувати в Нюрнберзі і ласунам. В першу чергу, мова йде про знаменитий нюрнберзький пряник або пряник Елізи. Його особливість – у безлічі горіхів (більше 25 %) і малій кількості борошна (до 10 %). Ця горіхова смакота – символ міста, і з 1996 року охороняється торговою маркою для пряників, вироблених лише в Нюрнберзі. Не зайвим буде також спробувати швабський яблучний пиріг. Приготовлений за особливим рецептом, він теж відрізняється від того, що готують в Україні.

picture

Де ж спробувати традиційні німецькі страви і скільки це коштує? В різних ресторанах і кафе набори сосисок будуть коштувати від 9 євро, шніцелі – від 8 євро. До речі, в деяких місцях в цю вартість входить і картопля з капустою. На вулиці сосиску в булочці можна купити за 3 євро. Порція швабського пирога коштує від 2 євро 50 центів, пряник – від 2 євро.

В цілях економії рекомендуємо відвідувати менш розкручені і популярні серед туристів заклади. За сосисками і шніцелем можна відправиться в будь-яку пивну, де відпочивають самі німці, а за солодким – у звичайні пекарні, де також купують свіжу випічку місцеві жителі. Пряники можна купити у звичайному магазині або супермаркеті.

Що стосується напоїв, то символ цього регіону, пиво, буде коштувати чимало. Приміром, півлітра традиційного нюрнберзького хмільного напою коштує від 5 євро, інші ж види пива – від 4 євро. Чашка кави в Нюрнберзі обійдеться від 2 євро 50 центів, чай – від 2 євро.

Сувеніри: купуємо їстівних чоловічків і смачний символ міста

З Нюрнберга традиційно везуть пряники Елізи. Їх вартість залежить від розміру солодощі та їх кількості. Ціни на один пряник стартують від 2 євро, на набори – від 5 євро. Популярним сувеніром, звичайно ж, є пиво – півлітра баварського золотого напою зніме з вашого рахунку 4 євро. Не варто забувати про нюрнберзькі ковбаски, їх набори коштують від 3 євро.

На пам'ять в Нюрнберзі можна купити сливового чоловічка – кумедні фігурки з горіхів і чорносливу вартістю від 4 євро. Також привертають увагу янголята з золотими крилами – 10 євро за фігурку.

picture

Чимало в сувенірних крамницях Нюрнберга магнітів, брелоків, чашок і листівок. Їх вартість залежить від розміру та якості товару. Так, найдешевший магніт в Нюрнберзі коштує 2 євро, брелок – 3 євро, чашка – 5 євро, листівка – 50 центів.

За їстівними сувенірами бюджетному туристу краще відправитися в звичайний магазин або супермаркет, де пряники, пиво і ковбаски будуть коштувати дешевше, ніж в сувенірних крамницях. А фігурки і магніти на пам'ять радимо купувати подалі від головних туристичних стежок.

Фото: Л. Грубник

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував 10 правил, які має знати кожен турист, який бажає недорого побувати в Європі.

Також ми давали поради, як недорого і з користю провести вихідні в Римі, знайшли переваги відвідування Вільнюса, дали кілька порад, як не залишити цілий стан в дорогому Парижі, а також виділяли численні плюси подорожі в Прагу.

Крім того, ми радили, як заощадити на поїздці до столиці Латвії Риги і де недорого скуштувати дари Балтійського моря – червону рибу та ікру.

А в двох наших попередніх матеріалах  – радили відвідати прекрасний Будапешт і з'їздити в Салоніки  – в гості до грецьких богів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!