Блог

Бондарєв Костянтин: Уряду необхідно покращити харчування поранених військових у лікарнях

Минулого тижня за поданням фракції «Батьківщина» Київська обласна рада підтримала створення гідних умов для військовослужбовців, які перебувають у лікарнях під час лікування та реабілітації.

0

comments1667

Бондарєв Костянтин

Народний депутат

Член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури

Дане звернення є важливим з точки зору того, що уряд повністю ігнорує виконання постанови №955. Ми будемо докладати всіх зусиль для того, щоб військовослужбовці отримували необхідний рівень лікування та харчування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування.
 

У той час, як у військових госпіталях умови значно покращені, у цивільних лікарнях ситуація з харчуванням критична — на одного пораненого виділялося лише 39 гривень 70 копійок на день. Це неприпустимо, особливо якщо врахувати, що на утримання одного російського військовополоненого держава витрачає в десятки разів більше — близько 320 грн на день. Виходить так, що військового, який отримав поранення захищаючи країну, ми не поважаємо, адже не можемо забезпечити повноцінне харчування для його реабілітації та відновлення. Реабілітація воїна передбачає отримання певної кількості вітамінів та калорій протягом доби. Проте за 39 гривень 40 копійок тяжко забезпечити повноцінне трьохразове харчування.
 

Повноцінне харчування забезпечує організм усіма необхідними поживними речовинами, вітамінами та мінералами, які сприяють швидшому одужанню.  Покращення харчування поранених військових – це не просто питання гуманізму, а й інвестиція в майбутнє нашої країни. Кожен воїн, який захищає нашу свободу, заслуговує на гідні умови лікування та реабілітації. Необхідно значно збільшити фінансування на харчування поранених військових, щоб забезпечити їм повноцінне та різноманітне харчування.
 

Покращення харчування поранених військових – це не просто питання гуманізму та поваги до наших захисників, а й інвестиція в майбутнє нашої країни. Кожен воїн, який захищає нашу свободу, заслуговує на гідні умови лікування та реабілітації.
 

Постанову прийнято ще в серпні місяці, але через бездіяльність відповідних посадових осіб, наші воїни так і не отримали належного рівня харчування. Закликаю інші обласні ради також звернутися до уряду, щоб Кабмін виконував свої зобов’язання перед військовими.

Ми вимагаємо від уряду терміново зобов’язати центральні органи влади ініціювати укладання угод з медичними закладами для забезпечення якісного харчування наших Героїв під час лікування та реабілітації. Наші захисники заслуговують на краще. Фракція ВО «Батьківщина» продовжує стояти на захисті інтересів наших військових і вимагає від уряду виконання взятих на себе зобов’язань. Наш обов’язок – забезпечити гідне лікування та реабілітацію тих, хто щодня ризикує своїм життям заради України.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!