Головна Новини Політика внутрішня політика "Авіакатастрофа над Іраном": Рябошапка передбачає затяжне розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

"Авіакатастрофа над Іраном": Рябошапка передбачає затяжне розслідування

Генпрокурор продовжує співпрацювати з міжнародними партнерами, але головні питання залишаються за іранською стороною

30 січня 2020, 17:32 comments2115
Поділіться публікацією:
"Авіакатастрофа над Іраном": Рябошапка передбачає затяжне розслідування

Міжнародна слідча група з трагедії, що сталася над Тегераном 8 січня, може бути створена протягом одного-двох тижнів, але якщо в зазначені терміни Іран не погодиться взяти участь в розслідуванні, Офісу генпрокурора доведеться працювати в режимі запитів міжнародно-правової допомоги. Про це розповів генпрокурор Руслан Рябошапка у своєму інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Рябошапки, він вже кілька разів проводив робочі бесіди зі своїм іранським колегою, де просив про можливості отримати свідчення окремих людей, речові докази, в тому числі і залишки розбитого Боїнга. Поки що питання залишається відкритим і українська сторона очікує відповіді від генпрокуратури Ірану.

"Також я активно спілкуються з представниками країн, громадяни яких загинули під час цієї трагедії. Ми обговорювали створення міжнародної слідчої групи. Поки що немає фінального результату, але проект угоди про створення групи ми підготували, передали посольствам кількох країн, зокрема Ірану, щоб мати можливість працювати в рамках слідчої групи. Думаю, найближчим часом, протягом тижня-двох, будемо мати результат. Якщо не буде результату із створенням міжнародної групи, то це означає, що ми будемо працювати в режимі запитів про міжнародно-правову допомогу, що істотно збільшує часові проміжки на отримання інформації", — наголосив Руслан Рябошапка.

Крім того, український генпрокурор зазначив, що позиція його команди з "чорних ящиків", витягнутим з уламків літака, залишається колишньою: їх необхідно передати в Україну для проведення слідчих дій. Також Рябошапка переконаний, що судовий процес по всім винним у трагедії повинен здійснюватися на території Ірану і за законами цієї країни.

"Оскільки подія трапилася в Ірані, то Іран повинен забезпечити проведення ефективного розслідування та судового процесу. А ми так само повинні провести своє розслідування", — наголосив головний прокурор України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вгалузі Ірану визнали свою провину в аварії пасажирського Боїнга, в якому загинули 11 осіб українського екіпажу, назвавши це трагічною випадковістю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!