Головна Новини Політика внутрішня політика У Держбюро розслідувань сказали, який термін загрожує Федині
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держбюро розслідувань сказали, який термін загрожує Федині

Стаття, яку інкримінують Федині, передбачає також обмеження свободи

12 лютого 2020, 17:40 comments1794
Поділіться публікацією:
У Держбюро розслідувань сказали, який термін загрожує Федині

Народному депутату від "Європейської солідарності" Софії Федине загрожує до 5 років ув'язнення, якщо її вина в погрозі вбивством президенту Володимиру Зеленському буде доведена. Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Так, Софії Федині інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України. Їй повідомлено про підозру у погрозі вбивством на адресу президента Володимира Зеленського у зв'язку з його професійною діяльністю.

"У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років", — сказано в повідомленні Держбюро розслідувань.

Раніше сьогодні Софії Федині вручили повідомлення про підозру і повістку на допит.

Нагадаємо, 11 лютого в рамках даної кримінальної справи Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для волонтера Марусі Звіробій у вигляді носіння електронного засобу контролю. Вона також зобов'язана здати закордонний паспорт. Під час засідання волонтер заявила, що попереджала Зеленського, що "не потрібно зв'язуватися з військовослужбовцями". Вона також, перекрикуючи прокурора, дозволила собі образити його матом.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 26 жовтня 2019 року Звіробій і Федина провели у Facebook 45-хвилинний стрім, де звернулися до Володимира Зеленського з нагоди його спілкування з добровольцями в Золотому. Нардеп і волонтер використовували ненормативну лексику, звинувачували президента в проросійській і поразницькій позиції, а також припустили, що він закінчить не своєю смертю.

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з відеороликом.

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо Софії Федини і Марусі Звіробій. Пізніше ГПУ передала провадження до Держбюро розслідувань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!