Головна Новини Політика внутрішня політика Атака бойовиків на Донбасі: у СБУ визначилися з кримінальною справою
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака бойовиків на Донбасі: у СБУ визначилися з кримінальною справою

В СБУ уточнили кількість поранених під час атаки українських бійців

18 лютого 2020, 19:44 comments2806
Поділіться публікацією:
Атака бойовиків на Донбасі: у СБУ визначилися з кримінальною справою

Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом обстрілу терористами українських позицій і спроби прориву через лінію розмежування. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Справу відкрито за ст. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України

За даними слідства, 18 лютого близько 06:00 терористи почали обстріл з великокаліберної зброї позицій українських військ біля населених пунктів Оріхове, Новотошківське, Кримське, Хутір Вільний Луганської області з великокаліберного озброєння, яке заборонено Мінськими угодами.

"Внаслідок обстрілу незаконних збройних формувань один український військовий загинув, п’ятеро бійців зазнали поранень", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчі з'ясовують всі обставини події. Процесуальний нагляд здійснює прокуратура Луганської області.

Як повідомляло видання "Коментарі", 18 лютого в районі Золотого відбувся запеклий бій: бойовики перейшли в наступ і спробували прорвати лінію фронту. Окупанти вели обстріл по наших захисниках із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. У Мережі з'явилися перші відеозаписи бою на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою у зв'язку з атакою терористів. За його словами, "армія сильно відповіла" на провокацію.

Пізніше в Штабі ООС повідомили, що бойовики застосували, зокрема, танки і ствольну артилерію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!