Головна Новини Політика внутрішня політика Відведення військ і патрулі: секретар РНБО розповів, як Україна хоче миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Відведення військ і патрулі: секретар РНБО розповів, як Україна хоче миру на Донбасі

Олексій Данілов заявив, що мир не мав досягатися ціною втрати території

25 лютого 2020, 14:55 comments1569
Поділіться публікацією:
Відведення військ і патрулі: секретар РНБО розповів, як Україна хоче миру на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що дії України на Донбасі спрямовані на досягнення миру, незважаючи на недавні обстріли бойовиків в районі Золотого, повідомляє "Ліга".

"Ми не можемо змінити курс на закінчення війни. Це наша стратегія. Єдине, що хочу уточнити: в жодному разі не через втрату нашої території і суверенітету. І те, що Володимир Олександрович (Зеленський) докладає максимум зусиль для того, щоб ця війна закінчилася — це бажання абсолютної більшості українців", — зазначив він.

Данілов також пояснив, що Україна розводить війська по лінії розмежування "з гуманітарних міркувань". Зокрема, мова йде про відкриття руху для мирних жителів, який зараз у Луганській області заблокований.

"Я розумію почуття наших хлопців, які проливали кров саме на цих ділянках, коли їм треба відійти на умовні 100-200 метрів. Але точно так само відходить і інша сторона. Більш того, на ділянках розведення у нас менше втрат", — сказав секретар РНБО.

Говорячи про заяву президента щодо спільного патрулювання територій, яке викликало неоднозначну реакцію, Данілов заявив, що мова йде про патрулювання окупованої території, а не кордону з Росією.

"Остаточні склади патрулів будуть узгоджені в протоколах. Місцеві жителі — раз, але ми говоримо, що це не бойовик і не вбивця. Представники ОБСЄ або іншої інституції. Представники Національної гвардії... Зброя може бути тільки у тих людей, які мають безпосереднє відношення до українських інституцій. Нацгвардія, прикордонники з правом на носіння зброї", — пояснив секретар РНБО.

Данілов додав, що дане питання обговорюється у рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції запропонував проводити спільне патрулювання кордону з Росією на Донбасі українськими силовиками, представниками ОБСЄ і незаконних "Л/ДНР" на час підготовки та проведення місцевих виборів. У Росії заявили, що питання патрулювання потрібно вирішувати з представниками терористів "Л/ДНР".

18 лютого в районі Золотого відбувся запеклий бій: бойовики перейшли в наступ і спробували прорвати лінію фронту. У Штабі ООС повідомили, що бойовики застосували, зокрема, танки і ствольну артилерію. В результаті, один український військовий загинула і п'ятеро отримали поранення.

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою у зв'язку з атакою терористів. За його словами, "армія сильно відповіла" на провокацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!