Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, для чого влаштували паніку в Нових Санжарах
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, для чого влаштували паніку в Нових Санжарах

Міністр МВС розповів, хто стояв за акцією протесту в Нових Санжарах

22 лютого 2020, 09:36 comments6644
Поділіться публікацією:








Стало відомо, для чого влаштували паніку в Нових Санжарах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що він знає про факти підбурювання людей до паніки і протестам проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах.

"Так, у певних людей була істерика. У кого-то був переляк, у кого-то був страх, а страх, як відомо, вбиває розум. А хтось на цьому намагався грітися. Маю зважаючи на майбутні парламентські вибори чи навіть власні корисливі інтереси".



За словами міністра, йому відомо більше інформації про тих, хто спеціально підбурював людей до протестів. Також він підкреслив, що президент Володимир Зеленський питав про такі факти у нього і у голови СБУ Івана Баканова.

Крім того, Аваков повідомив, внаслідок зіткнень з поліцією в Нових Санжарах на Полтавщині були затримані відпущені 24 людини, сім протестувальників отримають підозри з клопотанням до суду про "прямому арешт".

Нагадаємо, після прильоту з Уханя евакуйованих співгромадян вирішили помістити на карантин у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" у Полтавській області, де протягом двох тижнів вони будуть знаходитися в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки. Однак ця новина обернулася справжнім бунтом. Не встиг літак з "уханьцьями" приземлитися в Харкові, в Полтавській області вже почався протест проти евакуації людей у Нові Санжари.

Так, поліція спільно з Нацгвардією з допомогою важкої військової техніки під крики протестуючої натовпу намагалася прибрати автомобілі мешканців з проїжджай частини. "Що ви робите? Чому ви їх до себе додому не везете?! У нас табору, діти на літо приїжджають, куди везете?", - кричали мітингувальники, які не збиралися відступати.

Через кілька годин бійок акція протесту все ще була в розпалі. У Мережі з'явилося відео протистояння військових та мешканців Нових Санжар, які вимагали від надгвардійців не виконувати наказ і піти з селища.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що евакуація цілком здорових громадян України з провінції Китаю, де зафіксована епідемія короновируса, стала безпрецедентною подією за рівнем.

Незабаром українка Єрмак Олена, яка повернулася з Уханя, розповіла про те, що не очікувала такого "теплого прийому", і що ті люди, які переживають за своє здоров'я по-справжньому, ніколи б не вийшли на вулицю, а тим більше до центру, де людей помістили на карантин.

Також вона зазначила, що їй соромно за жителів Нових Санжарів, які перекривали дорогу евакуйованих, кидалися камінням і билися з поліцією

Зараз українцям, яких відправили на карантин у Нові Санжари, заборонено виходити на вулицю, спілкуватися зі ЗМІ і збиратися в групи на території медцентру. Фото пам'ятки для проживаючих на час обсервації опублікував в Instagram один з евакуйованих.

Крім того, евакуйовані з Уханя українці почали ділитися враженнями в соціальних мережах про "теплий прийом" своєї країни

Одна з громадянок України після того, що сталося у Полтавській області задалася питанням: “А чи можна поміняти національність?". Крім того, евакуйовані українці опублікували фото з розбитими вікнами автобуса, який їх перевозив в медцентр у Нових Санжарах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!