Головна Новини Суспільство події Канада виплатить сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані майже по 20 тис. доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада виплатить сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані майже по 20 тис. доларів

Уряд Канади пообіцяв виплатити компенсацію, щоб сім'ї загиблих могли організувати похорон

17 січня 2020, 22:03 comments2995
Поділіться публікацією:
Канада виплатить сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані майже по 20 тис. доларів

Сім'ї громадян Канади, які загинули під час катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" отримають від уряду своєї країни більш ніж 19 тис. дол. Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає "УНІАН".

Трюдо зазначив, що уряд виплатить сім'ям жертв авіакатастрофи по 25 тис. канадських доларів, що становить 19 122 дол. США. Відзначається, що гроші повинні отримати сім'ї 57 громадян і 29 постійних жителів Канади. Крім того, компенсацію всім сім'ям загиблих повинна виплатити і влада Ірану.

Трюдо зазначає, що уряд Канади не збирається чекати компенсації Ірану і вже зараз готовий надати людям фінансову допомогу для проведення похорону, поїздок в Іран і оплати рахунків. У той же час гроші від Ірану отримають безпосередньо сім'ї загиблих в авіакатастрофі, і уряд не буде нічого стягувати.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії неподалік від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейнів Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Нажаль, всі пасажири загинули.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції.

В Ірані завершили ідентифікацію тіл загиблих українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!