Головна Новини Суспільство події МОЗ заборонило передавати продукти харчування "уханьським" українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ заборонило передавати продукти харчування "уханьським" українцям

МОЗ заборонило передачу продуктів в обсервацію в Нових Санжарах

24 лютого 2020, 08:48 comments2451
Поділіться публікацією:
МОЗ заборонило передавати продукти харчування "уханьським" українцям

Міністерство охорони здоров'я України заборонило передавати продукти харчування в Нові Санжари евакуйованим українцям. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише "Укрінформ".

Він зазначив, що дане рішення було прийнято, для того, щоб уникнути "обсервації ще й з діарейним захворюванням".

В санаторії зараз працює харчоблок, в якому готують їжу для тих, хто перебуває на карантині, у тому числі дієтичну.

Крім того, він зазначив, що в санаторій передають тільки засоби гігієни, антисептичні засоби і промислову продукцію. При цьому, якщо люди хочуть залишити продукти харчування, волонтери Червоного хреста приймають рішення, що робити далі з цією їжею.

Нагадаємо, після прильоту з Уханя евакуйованих співгромадян вирішили помістити на карантин у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" у Полтавській області, де протягом двох тижнів вони будуть знаходитися в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки. Однак ця новина обернулася справжнім бунтом. Не встиг літак з "уханьцями" приземлитися в Харкові, в Полтавській області вже почався протест проти евакуації людей у Нові Санжари.

Так, поліція спільно з Нацгвардією з допомогою важкої військової техніки під крики протестуючої натовпу намагалася прибрати автомобілі мешканців з проїжджай частини. "Що ви робите? Чому ви їх до себе додому не везете?! У нас табора, діти на літо приїжджають, куди везете?", — кричали мітингувальники, які не збиралися відступати.

Через кілька годин бійок акція протесту все ще була в розпалі. У Мережі з'явилося відео протистояння військових та мешканців Нових Санжар, які вимагають не виконувати наказ і піти з селища.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що евакуація цілком здорових громадян України з провінції Китаю, де зафіксована епідемія короновируса, стала безпрецедентною подією за рівнем.

Незабаром українка Олена Єрмак, яка повернулася з Уханя, розповіла про те, що не очікувала такого "теплого прийому", і що ті люди, які переживають за своє здоров'я по-справжньому, ніколи б не вийшли на вулицю, а тим більше до центру, де людей помістили на карантин.

Також вона зазначила, що їй соромно за жителів Нових Санжарів, які перекривали дорогу евакуйованих, кидалися камінням і билися з поліцією

Українцям, яких відправили на карантин у Нові Санжари, заборонено виходити на вулицю, спілкуватися зі ЗМІ і збиратися в групи на території медцентру. Фото пам'ятки для проживаючих на час обсервації опублікував в Instagram один з евакуйованих.

Крім того, евакуйовані з Уханя українці почали ділитися враженнями в соціальних мережах про "теплий прийом" своєї країни.

Одна з громадянок України після того, що сталося у Полтавській області задалася питанням: "А чи можна змінити національність?". Крім того, евакуйовані українці опублікували фото з розбитими вікнами автобуса, який їх перевозив в медцентр у Нових Санжарах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!