Головна Новини Суспільство події В Україну повернулися рибалки, захоплені російськими силовиками в Азовському морі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну повернулися рибалки, захоплені російськими силовиками в Азовському морі

Рибалки в Україну прибули у супроводі тактичної катерної групи

29 лютого 2020, 16:13 comments2934
Поділіться публікацією:








В Україну повернулися рибалки, захоплені російськими силовиками в Азовському морі

В Україну сьогодні, 29 лютого, повернулися четверо рибалок, яких Росія затримала в Азовському морі. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

Так, російські прикордонники вранці повідомили про те, що доставлять човен з моряками в район загальновизнаної системи поділу руху в Азовському морі. За кілька годин тактична група катерів Маріупольського загону Морської охорони виявила російські прикордонні кораблі на відстані 10 морських миль від порту Бердянська з малим плавзасобом, на борту якого були 4 людини.

"За результатами огляду та перевірки документів, які засвідчують особу, встановлено, що це той самий плавзасіб і ті самі четверо громадян України, які в порушення чинного законодавства вийшли в море", — сказано в повідомленні.

Супроводжувала українських рибалок в Бердянський порт тактична катерна група Морської охорони. Там буде встановлено всі обставини затримання рибалок російською стороною.

За порушення прикордонного режиму та порядку виходу судна в море рибалки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, а на човен буде накладено заборону виходу в море на 30 діб.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 15 лютого російські прикордонники затримали в Азовському морі чотирьох українських рибалок. Пізніше вони на допиті визнали себе браконьєрами.

Рибалки заявили, що усвідомлюють тяжкість вчиненого, до співробітників прикордонної служби не мають претензій, а також запевняють, що до них не застосовувалося ні психологічного, ні тим більше фізичного насильства. За їх словами, вони знали про заборону на вилов камбали-калкан в цей період року.

Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах Росії в Україні у зв'язку захопленням росіянами рибалок в Азовському морі, вимагало їх звільнити, повернути судно і снасті. У представництві президента в анексованому Криму пообіцяли ретельно стежити за процесом слідства в Росії за затриманим рибалкам.

25 лютого стало відомо, що рибалки вийшли на свободу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!