Головна Новини Суспільство події Катастрофа танкера під Одесою і стратегія "повернути Крим": якою була ця п'ятниця в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа танкера під Одесою і стратегія "повернути Крим": якою була ця п'ятниця в Україні

Через шторм перекинувся танкер з моряками на борту, які до останнього не хотіли покидати судно

22 листопада 2019, 20:00 comments2162
Поділіться публікацією:
Катастрофа танкера під Одесою і стратегія "повернути Крим": якою була ця п'ятниця в Україні

Спецоперація. Сьогодні в Одесі рятували моряків танкера Delfi, який через шторм зазнав аварії в Чорному морі, вдарившись об хвилеріз і перевернувшись. З акваторії порту "Південний" корабель зник вночі: його зірвало з якоря і понесло в море. Спочатку в команді танкера Delfi, який йшов під прапором Молдови, було 15 чоловік, проте у момент лиха на борту перебувало три українця, включаючи капітана. На допомогу танкеру вийшли катери і приватний буксир "Австралія", однак вони не змогли підійти до аварійного судна через шторм.

Капітан Delfi відмовлявся подати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника, який, у свою чергу, не виходив на зв'язок. За наказом капітана порту "Одеса" було прийнято рішення направити буксир, а також запропонувати евакуацію, але екіпаж танкера також відмовився від допомоги і не захотів покинути судно. Спецоперація почалася, лише коли корабель перевернувся: на берег спочатку витягли двох членів екіпажу — старшого механіка і матроса. За незрозумілих причин капітан запалив димову шашку, однак пізніше його евакуювали водолази.

Крим наш. В Україні розробляють стратегію по поверненню українського півострова Крим, про що сьогодні повідомив глава представництва президента в АРК Антон Кориневич. За його словами, Україна не збирається здавати позиції по Криму, і над цим питанням працює робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Кориневич висловив надію, що Крим можна повернути в склад України ще за президентства Володимира Путіна.

Нові стандарти для фото. Сьогодні в нашій країні затвердили нові вимоги до фотозображень при оформленні біометричних документів. Відтепер дозволяється робити фото в головному уборі представникам різних віросповідань. Також припустимі матеріали на людині, необхідні з медичних причин. Однак зазначається, що головні убори не повинні змінювати форму окремих частин обличчя, оскільки це не дозволить вірно ідентифікувати людину.

У список табу увійшли фото в звичайних шапках, що не мають відношення до релігії, а також навушниках, кольорових лінзах, сонцезахисних, пошкоджених або затемнених окулярах.

Вихід РФ з Женевської конвенції. Президент Росії Володимир Путін підписав закон "Про відкликання заяви, зробленої за ратифікацією Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів". В пояснювальній записці до документа наголошується, що заснована згідно протоколу Конвенції міжнародна комісія із встановлення фактів насильства фактично не працює з 1991 року.

Таким чином, Росія за фактом вийшла із Женевської конвенції про захист цивільного населення під час міжнародних збройних конфліктів. І тепер суд ООН не зможе розглядати позови до Росії щодо порушення прав цивільних осіб під час війни.

Стихія. У Запорізькій області через шквальний вітер рятувальники оголосили помаранчевий рівень небезпеки. Через пориви стихії до 30 метрів в секунду, які тривають від учора, розігрався сильний шторм, який затопив десятки баз відпочинку на узбережжі Азовського моря.

За інформацією мерії, без світла залишилися сотні сімей Бердянська, а також насосні станції місцевого водоканалу, у зв'язку з чим мешканці міста тепер ще й без води.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!