Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій середи: бійка у Раді, особливий статус Донбасу і "маленький суд" для рейдерів
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій середи: бійка у Раді, особливий статус Донбасу і "маленький суд" для рейдерів

Сьогодні у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, а в парламенті прийняли закон, який вводить "контрольовану" недоторканність нардепів

18 грудня 2019, 19:10 comments1961
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій середи: бійка у Раді, особливий статус Донбасу і "маленький суд" для рейдерів

Бійки під Радою і блок президії. Сьогодні біля Верховної Ради перед черговим пленарним засіданням парламенту відбулися бійки за участю активістів і поліції. Один з представників "Нацкорпусу", який виступив проти відкриття в Україні ринку землі, вдарив поліцейського в груди, після чого між сторонами конфлікту виникла бійка. У той же час, інша акція протесту відбулася біля Офісу президента, де представники"АвтоЄвроСили" вимагали зниження вартості розмитнення імпортних авто.

У самій Раді перед засіданням у президії зібралися депутати від партії "Слуга народу", які заявили, що будуть захищати його, щоб уникнути будь-яких конфліктів. Мітинг під Радою кореспонденту порталу "Коментарі" прокоментував голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За словами політика, парламент нового скликання більш цивілізований і вони знайшли порозуміння між усіма головами фракцій. "Я сьогодні прийшов в парламент пішки, з Хрещатика. Зустрічався з людьми, які вже зібралися біля Ради. Не побачив там жодного аграрія. Бачив спортсменів, миколаївських афганців... Де ж аграрії?" — задається питанням Арахамія.

Засідання ТКГ. В Мінську сьогодні відбулося засідання Тристоронньої контактної групи. Це перша зустріч після нормандського формату, який провели лідери країн 9 грудня. У столиці Білорусі сторони обговорювали формулу обміну полоненими, питання припинення вогню, а також нові ділянки розведення сил на Донбасі. Про що домовилися представники ТКГ, обіцяють повідомити пізніше.

"Контрольована" недоторканність. Сьогодні парламент підтримав у другому читанні законопроект "Слуги народу" №2237, який концентрує владу в руках генпрокурора і вводить "контрольовану" недоторканність народних депутатів. Таким чином, відтепер забороняється доручати досудове розслідування кримінального правопорушення, вчиненого народним депутатом, іншим органам досудового розслідування, крім НАБУ і центрального апарату ДБР. Крім того, тепер відомості, які свідчать про кримінальне правопорушення нардепа, вносить до ЄРДР генпрокурор або особа, яка виконує обов'язки генпрокурора.

Статус Донбасу. Президент Володимир Зеленський сьогодні підписав закон, який продовжує особливий статус для ОРДЛО ще на один рік. Даний документ передбачає створення додаткових можливостей для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів і норм міжнародного права та Статуту ООН. Передбачається, що термін особливого статусу буде діяти до кінця 2020 року.

Боротьба з рейдерством. В Україні запрацював Офіс з протидії рейдерським захопленням. Голова уряду Олексій Гончарук назвав організацію "маленьким адміністративним судом", в який може звернутися будь-який українець, який вважає, що його права на власність хтось порушив. Громадянам обіцяють негайне реагування і максимальну захист прав. Зазначається, що фахівці отримали 1404 скарги, з яких 1064 вже вирішили. Для реєстраторів із заплямованою репутацією, а таких виявилося 368, доступ до реєстрів заблокували.

Фото: Ян Доброносов



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!