Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій п'ятниці: позов проти Зеленського через справу про вбивство і обмін полоненими на межі зриву
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій п'ятниці: позов проти Зеленського через справу про вбивство і обмін полоненими на межі зриву

Підозрюваний у вбивстві Шеремета подав позов до суду проти президента, міністра внутрішніх справ, заступника голови Нацполіції і генпрокурора

20 грудня 2019, 19:55 comments1600
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій п'ятниці: позов проти Зеленського через справу про вбивство і обмін полоненими на межі зриву

РФ готова платити. Сьогодні в Мінську продовжилися газові  переговори в тристоронньому форматі. За підсумками дискусії Росія запропонувала Україні круглу суму в якості газового арбітражного врегулювання. Так, "Газпром" готовий виплатити "Нафтогазу" близько 3 млрд доларів за припинення судового розгляду через блакитне паливо, і ця сума відповідає рішенню Стокгольмського арбітражу. Відомо, що Міненерго Росії і "Газпром" не відповіли на запити про коментарі, а Міністерство енергетики України і "Нафтогаз" від коментарів відмовилися. Тим часом в російських ЗМІ рішення арбітражу називають "суто політичним" і заявляють, що у Києва також є борг перед РФ.

Боротьба з бюрократією. Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін у Податковий кодекс щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи ФОП. Як пояснив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк, мета даного законопроекту – позбавити підприємців від численних бюрократичних процедур і паперової тяганини.

"Ця радянська книга про облік доходів тепер не буде обов'язковою. Все буде робитися в електронному вигляді. Ми полегшили облік, нічого не потрібно буде писати від руки, — розповідає депутат. – Більше того, ми значно підсилюємо функціонал електронного кабінету платників податків. Замість того, щоб брати стопку паперів, бігти в податкову, стояти в черзі, ви будете заходити в свій електронний кабінет і за допомогою декількох кліків можете подати всі документи, які зараз подаєте в податкову". Також, за словами Железняка, підприємці зможуть отримувати всю інформацію в онлайн-режимі.

Позов проти Авакова і Зеленського. Ветеран АТО Андрій Антоненко, який є підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, подав позов до суду проти вищого керівництва України про захист честі і гідності. Відповідачами за позовом виступають президент Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль і генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

У позові зазначається, що посадові особи під час прес-конференції, присвяченій розкриттю справи про вбивство Павла Шеремета, повністю проігнорували ст. 52 Конституції, якою закріплена презумпція невинуватості. Більше того, президент Володимир Зеленський, на думку адвоката, роблячи заяви про розслідування, перевищив свої конституційні повноваження. Третьою стороною у позові виступає ТОВ "ТРК Україна".

Не хочуть на Донбас. Обмін полоненими між Україною і РФ опинився на межі зриву. За даними російських ЗМІ, близько 40 осіб, які повинні бути передані представникам окремих районів Донецької та Луганської областей до кінця цього року, відмовилися від обміну. Серед цих людей, зокрема, є ті, хто просто не хоче повертатись на окуповану територію Донбасу і ті, хто хоче відбувати покарання до кінця на підконтрольній території Україні. Представники бойовиків вимагають від України "юридичного очищення" для всіх осіб, які включені в списки на обмін. Мова йде про припинення кримінального переслідування даних осіб незалежно від стадії розслідування.

Нова монета. З сьогоднішнього дня в Україні вводиться в обіг нова монета номіналом п'ять гривень. Так, на ній зображений український гетьман, політичний і державний діяч Богдан Хмельницький. Відзначимо, що дата введення в обіг нової монети в 10 грн поки невідома: ймовірно, це відбудеться в середині 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!