Головна Новини Суспільство події Яким був цей четвер: Україна домовилася з РФ і бойовиками щодо газу та обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким був цей четвер: Україна домовилася з РФ і бойовиками щодо газу та обміну полоненими

У Дніпропетровській області випробували нову артустановку, а у Волинській - провели складну операцію з трансплантації серця

26 грудня 2019, 19:55 comments1614
Поділіться публікацією:
Яким був цей четвер: Україна домовилася з РФ і бойовиками щодо газу та обміну полоненими

Газове питання. Україна і Росія сьогодні домовилися про продовження транзиту газу після 2020 року. Сторони вирішили підписати мирову угоду до 29 грудня. Міністр енергетики РФ Олександр Новак пояснив, чому Росія в переговорах з Україною по газу змінила свої вимоги і погодилася виплатити призначений Стокгольмським арбітражем штраф. Міністр визнав таке рішення компромісним і взаємовигідним, і сподівається, що відносини двох країн в цьому питанні вийдуть на новий рівень. У "Нафтогазі" ж напередодні побоювалися нечесних кроків з боку Росії, коли РФ може відмовитися від транзиту через нашу країну, після того, як Україна відкличе всі позови проти "Газпрому". Втім, приводів для переживань поки немає.

Повернення з полону. Нарешті стала відома дата обміну полоненими між Україною і так званими "ЛНР" і "ДНР". Довгоочікуване повернення утримуваних людей у форматі "всіх на всіх" відбудеться вже в прийдешню неділю, 29 грудня. Згідно з останньою інформацією, сторони визначилися з датою, однак тривають дискусії щодо деяких моментів обміну.

Нова зброя. У Дніпропетровській області пройшли випробування самохідної артилерійської установки "Богдана". Унікальна військова техніка розроблена за стандартами НАТО і не має аналогів в РФ. Після випробувальних гідропострілів передбачена стрілянина інертними снарядами, після чого гаубицю калібру 155 міліметрів забезпечать бойовими.

Врятували три життя. У Волинській області лікарі вперше за 15 років здійснили трансплантацію серця. Складна операція пройшла в Ковелі в Інституті серця Міністерства охорони здоров'я України на чолі з Борисом Тодуровим. Орган трансплантували пацієнту з вираженою дилятаційною кардіоміопатією. А донором став пацієнт з тяжкою відкритою черепно-мозковою травмою, у якого медики констатували смерть мозку. Однак родичі дали згоду на проведення операції з вилучення органів померлого для подальшої пересадки. Таким чином, вони врятували здоров'я і життя одразу трьом українцям, адже, крім серця, медики провели трансплантацію нирок ще двом пацієнтам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!