Головна Новини Суспільство події Четвер в Україні: траур за загиблими рейсу "Тегеран - Київ" та збитки за "Турецького потоку"
commentss НОВИНИ Всі новини

Четвер в Україні: траур за загиблими рейсу "Тегеран - Київ" та збитки за "Турецького потоку"

В РНБО розглядають сім версій катастрофи українського лайнера, три з яких не озвучують

9 січня 2020, 19:30 comments1705
Поділіться публікацією:
Четвер в Україні: траур за загиблими рейсу "Тегеран - Київ" та збитки за "Турецького потоку"

Сумуємо. Сьогоднішній день в Україні став днем жалоби у зв'язку з авіакатастрофою в Ірані, яка забрала життя 176 осіб. Серед загиблих українців – 9 членів екіпажу "МАУ", а також двоє пасажирів.

Нагадаємо, трагедія сталася напередодні близько 6:00 за місцевим часом. Зараз в РНБО розглядають чотири версії аварії літака "МАУ": поразка літака російської зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна з технічних причин, а також теракт на борту літака. Є ще три версії, деталі яких поки не озвучують. Тим часом, зарубіжні експерти, які працюють на місці катастрофи "Боїнга", версію з ракетою спростовують. Крім того, вже знайдені чорні ящики, які отримали ушкодження: частина інформації з них втрачена. Однак відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт, поблизу якого і сталася НП.

В Ірані вже почали ідентифікацію осіб загиблих. Через другий вибух, який стався після падіння, впізнати деяких жертв буде непросто. В подальшому правоохоронці сподіваються отримати генетичні зразки від родичів загиблих, після чого їх порівняють із зразками тіл.

Транзит газу. Через "Турецький потік", який запустили вчора, зниження транзиту газу через Україну в 2020 році складе близько 15 млрд кубометрів. За словами глави компанії "Оператор ГТС України" Сергія Макогона, з 1 січня транзит газу через Україну по Балканському напрямку здійснюється тільки для потреб Молдови і Румунії. У той же час Туреччина, Болгарія та інші країни вже не отримують газ через Україну.

Новий прогноз. Українська економіка в 2020 році має зрости на 3,7%. Такий прогноз міститься в новому огляді Світового банку з глобальним економічним перспективам за січень 2020 року.

Згідно очікуванням Всесвітнього банку, зростання ВВП України пришвидшиться до 3,7%. Останній прогноз більш позитивний, ніж 6 місяців тому: тоді зростання ВВП банкіри припускали на рівні 3,4%. Також Світовий банк прогнозує, що в наступні два роки економіка України зросте на 4,2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!