Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій середи: допомога сім'ям загиблих в Ірані та саморозпуск уряду РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій середи: допомога сім'ям загиблих в Ірані та саморозпуск уряду РФ

Сьогодні депутат Соболєв пообіцяв 2 млн винагороди за інформацію про замовника вбивства, а НАПК отримав нового голову

15 січня 2020, 19:45 comments2199
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій середи: допомога сім'ям загиблих в Ірані та саморозпуск уряду РФ

Відлуння трагедії. Сьогодні – рівно тиждень з дня авіакатастрофи в Ірані за участю лайнера фірми "МАУ", в результаті якої через нібито випадково випущену ракету загинуло 176 чоловік. Сьогодні рідні та близькі 11 загиблих українців принесли в "Бориспіль" квіти, фотографії і запалили свічки в пам'ять про жертв катастрофи.

Тим часом, у Кабміні відзвітували, що протягом тижня виплатять матеріальні компенсації близьким загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" по 200 000 гривень. Крім того, Україна через дипломатичні канали та міжнародні органи юрисдикції вимагає компенсацій від уряду Ірану.

picture

Вбивство дитини. Депутат київської обласної ради В'ячеслав Соболєв пообіцяв виплатити 2 млн грн винагороди тим, хто допоможе вийти на слід замовника його вбивства. Нагадаємо, в результаті снайперського пострілу загинув син Соболєва – 3-річний Сашко. Депутат уточнив, що готовий направити винагороду на потреби поліції, якщо інформацію отримають правоохоронці. Соболєв також повідомив, що, принаймні, дві людини, причетні до замаху, "гуляють по країні".

Призначення. Кабінет міністрів України сьогодні призначив головою Національного агентства з запобіганню корупції Олександра Новікова, який раніше обіймав посаду прокурора департаменту нагляду за додержанням законів.

Про нового главу НАПК відомо, що він має вищу юридичну освіту, працював в органах прокуратури понад 10 років. Головна вимога до Новікова – викорінити корупцію на всіх рівнях.

Уряд — у відставці. Уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим сьогодні подав у відставку у повному складі. Дане рішення озвучили після послання президента РФ Володимира Путіна, в якому російський лідер озвучив зміни до Конституції РФ. Він доручив кабміну Медведєва тимчасово виконувати обов'язки до призначення нового уряду. Крім того, Путін вирішив ввести посаду заступника голови Ради безпеки РФ і призначити на цю посаду того ж Медведєва.

Доходи міністрів. Сьогодні в Мережі з'явилася інформація про те, яку зарплату отримали міністри в грудні минулого року. "Лідером" став міністр закордонних справ Вадим Пристайко, який отримав 234 тисячі гривень. Міністру юстиції Денису Малюські видали 226 тис. грн, а міністр соцполітики Юлія Соколовська отримала 217 тис. грн.

В інших чиновників зарплати менше, але теж значні. Так, наприклад, за грудень міністр у справах ветеранів Оксана Коляда отримала зарплату в розмірі 159 тисяч гривень, міністру оборони Андрію Загороднюку дісталося менше – 97 тис. грн. Віце-прем'єр з інтеграції Дмитро Кулеба отримав 87 000, а роботу міністра Дмитра Дубілета оцінили в 17 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!