Головна Новини Суспільство події ТОП подій четверга: "здивування" через жест Зеленського і "податкові канікули" від Гончарука
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій четверга: "здивування" через жест Зеленського і "податкові канікули" від Гончарука

Сьогодні стало відомо про те, що коронавірус, який вирує в Китаї та за його межами, могла викликати змія

23 січня 2020, 19:35 comments2916
Поділіться публікацією:
ТОП подій четверга: "здивування" через жест Зеленського і "податкові канікули" від Гончарука

"Здивування" в Ізраїлі. Сьогодні президент України Володимир Зеленський перебуває в Ізраїлі, де проходить Всесвітній форум пам'яті Голокосту. Втім, жест українського лідера викликав подив у співробітників меморіального центру. Вся справа в тому, що Зеленський дізнався, що на заході не вистачило місць для людей, які пережили в свій час страшну трагедію. Тому українська делегація вирішила свої місця передати "тим, кому вони потрібніші". На думку Зеленського, така ситуація не вплине на вшанування пам'яті жертв. Сам же президент, як і планував, зустрівся з лідером Ізраїлю, прем'єр-міністром і спікером Кнесету.

Однак ізраїльський меморіальний центр "Яд Вашем" заявив, що жест Володимира Зеленського "спантеличує" і "викликає подив". Мовляв, вони доклали всі зусилля, щоб дати можливість жертвам геноциду відвідати міжнародну церемонію, але захід не міг вмістити всіх.

"Податкові канікули". Під час сьогоднішнього "Українського сніданку" в Давосі Україна запропонувала ряд переваг для інвесторів. Так, прем'єр-міністр Олексій Гончарук надав по три "цікавих умови кожному інвестору". По-перше, інвестор, що вклав більше 100 млн доларів в Україну, отримає прямі гарантії від уряду. Мова йде про прийняття Радою спеціального закону, що надає Кабміну мандат на рішення питань від інвесторів. По-друге, інвесторам, які беруть участь у приватизації, пропонують "податкові канікули" — звільнення від податку на прибуток на період до 5-ти років. І по-третє, в Україні хочуть сформувати спеціальний міжнародний арбітраж, щоб він вирішував менші інвестиційні вимоги (близько 10 млн доларів і нижче), які були б надмірно дорогими для передачі в арбітраж.

Смертельний вірус. У Китаї продовжує бушувати коронавірус, яким захворіло понад 600 людей і 17, у результаті, померли. Вчені прийшли до висновку, що заразити населення в Китаї коронавірусом могла змія. За даними дослідження, опублікованого в Журналі медичної вірусології, найбільш близький збіг за генетичним кодом цього вірусу спостерігається у двох видів тварин -  многополосого крайта і китайської кобри. Однак ця версія вимагає доказів, зокрема, з експериментами на тваринах. Китайський професор в Німеччині прогнозує, що епідемія досягне свого піку в березні і може продовжитися до травня.

Дороги — на ремонт. У цьому році "Укравтодор" планує будівництво і реконструкцію дев'яти об'їзних шляхів загальною протяжністю 101,5 км. Так, продовжать будівництво об'їзних доріг в Житомирі, Рівному, Полтаві, Дніпрі і на ділянці між Чернівцями і Хмельницьким. Крім того, почнуть будувати об'їзні дороги навколо Львова і Тернополя, в місті Кобеляки Полтавської області, а також в місті Берегово на кордоні з Угорщиною. Нові об'їзні дороги допоможуть посилити безпеку руху, якість повітря, терміни експлуатації дорожнього покриття і зменшити кількість аварій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!