Головна Новини Суспільство події "Провал" скорочення нардепів і новий скандал з Ківою: яким був цей вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

"Провал" скорочення нардепів і новий скандал з Ківою: яким був цей вівторок

Сьогодні в Раді звільнили першого міністра нового уряду Бабак, а Ківу підловили на спілкуванні з Жириновським

4 лютого 2020, 19:35 comments2826
Поділіться публікацією:
"Провал" скорочення нардепів і новий скандал з Ківою: яким був цей вівторок

Скорочення Ради. Сьогодні, 4 лютого, Верховна Рада 236 голосами "за" попередньо схвалила зменшення конституційної кількості депутатів з 450 до 300, а також вибори за пропорційною виборчою системою. Втім, деякі експерти назвали подію "провалом", адже для того, щоб закон вступив в силу, потрібно щонайменше 300 голосів. Так, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов вважає, що ідея скорочення кількості депутатів похована у цьому парламенті. "Всього лише 236 голосів – це провал. І навіть ОПЗЖ, мабуть, голосувала, щоб виконати публічні обіцянки, але без надії на остаточний успіх, – підкреслює Попов. – Найближче можливе голосування, коли знадобиться 300 голосів, відбудеться у вересні-2020. До цього часу стартує кампанія по місцевим виборам, і у партії влади залишиться ще менше союзників. Більше того, частина скривджених відстороненням від місцевих виборів депутатів "Слуги народу" також може перетворитися у внутрішню фронду".

Звільнення першого міністра. Парламентарії звільнили першого міністра уряду Олексія Гончарука – главу міністерства розвитку громад і територій Олену Бабак, яка написала заяву на звільнення з посади. На її місце парламент призначив нинішнього голову Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля. Раніше чиновник очолював Бурштинську ТЕС, а до цього він був головою департаменту економічного розвитку, торгівлі і промисловості Львівської облдержадміністрації. Також він працював заступником начальника головного управління Міндоходів у Львівській області.

Новий скандал. Під приціли фотокамер знову потрапили неоднозначні листування парламентаріїв під час засідання Верховної Ради. Так, з'явилася інформація, що нібито нардеп від "ОПЗЖ" Ілля Ківа і російський політик Володимир Жириновський переписувалися сьогодні, коли в парламенті кипіла робота. Пізніше Ківа прокоментував оприлюднене відео. На питання про те, чи дійсно сьогодні в стінах парламенту політик листувався з депутатом Держдуми Росії Володимиром Жириновським, Ківа відповів так: "Серйозно? І що? Господи, а хто це по вашому? Це був Дід Мороз, як приклад". Далі Ківа додав, що не в курсі, що саме "журналісти підгледіли", і йому необхідно перечитати свої листування, оскільки вранці було багато інформації.

"А в чому проблема, я перепрошую? Державна Дума Росії, парламентарій, ми ж намагаємося якось знайти компроміси і точки дотику. Нам же потрібно повернути території і відновити економічні відносини, які зміцнять добробут українського народу", — сказав Ківа. Політик додав, що знайомий з Жириновським дистанційно, а в Росію "не в'їжджає".

Навчання для "слуг". Сьогодні стало відомо, що для народних депутатів від "Слуги народу" знову організовують тренінги, але на цей раз в п'ятизірковий готель у Трускавець ніхто не поїде. Навесні парламентарії будуть вчитися на базі партійного офісу, де запрацює навчальний центр. Нардепів будуть навчати комунікації в ефірах, роботі з громадянами, а також законотворчим питанням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!