Головна Новини Суспільство події Перша кров через ринок землі і держава в смартфоні: яким був цей четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша кров через ринок землі і держава в смартфоні: яким був цей четвер

Сьогодні у Верховній Раді билися і блокували трибуну, а в Китаї розповіли, звідки міг взятися коронавірус

6 лютого 2020, 19:30 comments2207
Поділіться публікацією:
Перша кров через ринок землі і держава в смартфоні: яким був цей четвер

Бійки в парламенті. Сьогоднішнє засідання Ради можна назвати одним із самих жарких в цьому році. В парламенті розглядали закон про ринок землі, і через розбіжності між нардепами сталася бійка. Фракції "Батьківщина" та "Опозиційна платформа — За життя" хотіли заблокувати трибуну і президію Ради, в результаті чого сталася бійка зі "Слугами народу". В результаті лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко зайняла місце спікера парламенту Дмитра Разумкова. Тимошенко відірвала дроти біля головного мікрофона на місці спікера парламенту, пошкодивши до крові великий палець. Як розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, "за нанесення шкоди державному майну" Тимошенко загрожує покарання: їй доведеться відшкодувати матеріальний збиток. А ось якщо політик цього не зробить, зазначив нардеп, вона ризикує понести кримінальну відповідальність.

Послуги в смартфоні. Президент Володимир Зеленський представив мобільний сервіс "Дія" в рамках реалізації програми "Держава в смартфоні". За словами голови держави, він мріє кардинально змінити формат відносин між чиновником і громадянином країни. Мовляв, держава повинна бути для людини просто сервісом. За словами президента, на створення програми пішло півроку, і вона вже доступна в Apple Store і Google Play. Завдяки їй, зокрема, українці можуть користуватися посвідченням водія і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу в своєму смартфоні. А до весни користувачі отримають доступ до цифрових паспортів.

Китайський вірус. Джерелом нового коронавірусу, який поширився з Уханя, стало м'ясо диких тварин. Таку думку висловили китайські вчені, вважаючи, що вірус передається людині при вживанні м'яса в їжу. На думку експертів, джерело вірусу безпосередньо пов'язане з торгівлею дикими тваринами, що здійснюється незаконно. На сьогоднішній день вірус забрав життя майже 600 осіб, а кількість інфікованих перевищує 28 тисяч у всьому світі.

Стихія. В Україні сьогодні боролися з наслідками негоди. Через сильний вітер та хуртовини без світла залишилися близько 600 населених пунктів. Так, згідно з інформацією рятувальників, "лідером" стала Одеська область, де були знеструмлені 137 населених пунктів. В Дніпропетровської без світла залишилися жителі 120 сіл, в Херсонській — 87, Миколаївській — 59, Кіровоградській — 57, Донецькій — 34, Полтавській — 27, Івано-Франківській — 26, Запорізькій — 19, Чернівецькій — 19, Черкаській — 8, Вінницькій — 4 і в Закарпатській — 3. У багатьох містах через негоду не витримували дерева. Як передають користувачі соцмереж, десятки масивних дерев впали в Дніпрі. А на трасі М03 Київ-Довжанський" на слизькому підйомі утворилася пробка. За інформацією рятувальників, в заручниках опинилися водії фур з вантажем 20-50 тонн, які не можуть проїхати ділянку біля села Привілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!