Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій вівторка: "втрата" Богдана і російський куратор Козак
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій вівторка: "втрата" Богдана і російський куратор Козак

Сьогодні Володимир Зеленський призначив нового главу Офісу президента, Кремль представив куратора по Україні, а в Міноборони розповіли про військовий призов з вулиць

11 лютого 2020, 19:35 comments2080
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій вівторка: "втрата" Богдана і російський куратор Козак

Ротації. Найгучнішою новиною сьогоднішнього дня стало звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента. Президент Володимир Зеленський призначив на його місце свого радника Андрія Єрмака, а також розповів про те, що в його команді існують внутрішні конфлікти. За словами президента, він завжди виступав проти конфліктів, тому що в них немає ні переможців, ні переможених, однак через це доводиться втрачати час і кадри. Зеленський також зазначив, що він працює не лише з тими людьми, яким довіряє.

Коронавірус. В Україні під наглядом знаходиться п'ять приїжджих з Китаю українців, у яких взяли проби на наявність коронавірусу в крові. За словами міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, вони звернулися за меддопомогою по поверненню додому. З усіма людьми, які прилетіли з Китаю, налагоджено постійний телефонний контакт, вони в курсі, які симптоми у китайського вірусу, і в разі погіршення самопочуття знають, куди звертатися. Відомо, що число жертв коронавірусу в Китаї збільшилося за добу на 108 осіб. У загальній складності померло 1016 місцевих жителя, а 3996 людини одужали і були виписані з лікарні.

Козак для України. У Кремлі сьогодні призначили нового куратора по Україні. У коло обов'язків заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака увійдуть питання інтеграції та української проблематики. Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. "Козак займається і буде продовжувати займатися на своїй новій посаді українськими справами і питаннями інтеграції", — сказав Пєсков. Прес-секретар додав, що більш точні формулювання обов'язків будуть представлені пізніше, оскільки поки не формалізовані. На питання, чи буде Дмитро Козак займатися інтеграцією Росії і України, Пєсков відповів негативно і уточнив, що у Росії є багато інших успішних інтеграційних процесів.

Армія до 20 років. Уряд затвердить нормативний акт, яким буде врегульовано питання строкової служби в армії юнаків 18-19 років. Про це заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк, за словами якого призовники, яким не виповнилося 20 років, отримають можливість служити в ЗСУ тільки при наявності письмової заяви. Крім того, він запевнив, що Міноборони буде боротися з хабарами за відстрочку від армії і жорстко контролювати військкомати, щоб скасувати практику призову в армію юнаків прямо з вулиці.

Грандіозний обмін молоддю. Уряд готує програму обміну молоді між областями України, яка буде реалізована у другій половині року. Проект розрахований на обмін 100 тис. чоловік і стане найбільшим в Східній Європі. Сама програма передбачає кілька тематичних модулів: волонтерство, неформальне навчання і культурний блок тривалістю п'ять днів. Реєстрацію на участь у програмі обміну між областями обіцяють відкрити у березні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!