ТОП подій четверга: загибель українців в Росії і стрілянина у Харкові

У світі відбулося різке збільшення випадків коронавірусу, а українські дипломати заявили про обстріл українського корабля Росією

Смертельна ДТП. Сьогодні вночі на кордоні з Білорусією на 484-му км траси "Санкт-Петербург – Невель" у Псковській області РФ розбився український автомобіль. Лоб у лоб зіткнулися приватний мікроавтобус Mercedes і великовантажний автомобіль Volvo. У поліції розповіли, що автобус з українськими номерами прямував до Києва: пасажири їхали додому із заробітків із Санкт-Петербурга. Також відомо, що мікроавтобус не був маршрутним: це авто місткістю 8 осіб категорії "Б". В результаті, в аварії загинуло 7 наших співгромадян, повідомляють в МЗС України. У РФ говорять про те, що зараз бореться за життя ще один українець, стан якого оцінюють як важкий.

Стрілянина. Вранці 13 лютого в лікарню Харкова доставили чоловіка з вогнепальними пораненнями, який знаходиться після операції у важкому стані. У Мережі ж повідомляють, що той став жертвою копів. Інформацію в патрульної поліції Харківщини пообіцяли надати пізніше. Між тим, в соцмережах повідомляють, що екіпаж поліції отримав орієнтування щодо водія у стані алкогольного сп'яніння та намагався зупинити Subaru Forester. Водій не хотів зупинятися на вимогу правоохоронців і порушував ПДР. Машина нібито зупинилася в полі під Харковом. Коли до авто підійшов командир роти, водій спробував здійснити на нього наїзд. Поліцейський у відповідь нібито тричі вистрілив у бік автомобіля. Дві кулі потрапили у пасажира, який перебував на задньому сидінні машини. Автомобіль та водія затримали біля лікарні, куди останній доставив постраждалого. У поліцейського діагностували забій середньої третини правого стегна. У пасажира - два вогнепальних поранення правої лопатки і попереку.

Удар з повітря. Сьогодні стало відомо про те, що по малому броньованому артилерійському катеру "Бердянськ", який був захоплений російськими прикордонниками в Керченській протоці, завдали удару з повітря. За словами заступник представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігоря Лоссовського, про цей факт свідчить балістична експертиза.

"Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи ушкоджень, завданих під час атаки на три українських кораблі та їхні екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року. Пробоїна в бронетанковому катері "Бердянськ" виникла в результаті прямого попадання бронебійним снарядом, випущеними з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії", - сказав Лоссовський. За словами дипломата, результати експертизи чітко підтверджують агресивний і незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018-го. Зараз кораблі "Яни Капу" і "Нікополь" знаходяться на ремонті.

Коронавірус. Різке збільшення випадків зараження коронавірусом пов'язано з введенням в Китаї нових правил діагностики, повідомляють в Міністерстві охорони здоров'я України. Так, у найбільш постраждалій від епідемії китайської провінції Хубей лікарі стали проводити комп'ютерну томографію легень, окрім лабораторних досліджень та аналізу симптомів.

За даними на сьогодні, у світі зафіксували 60 331 випадок нового зараження коронавірусом COVID-19, а число померлих – 1369. Відзначається, що 80% із загального числа зараження припадають на провінцію Хубей в Китаї. За межами країни зареєстровано 455 випадків в 24 країнах. В нашій державі інфікованих немає.