Головна Новини Суспільство події "Яєчна атака" для директора НАБУ і новий притулок для втікачів від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Яєчна атака" для директора НАБУ і новий притулок для втікачів від коронавірусу

"Коментарі" зібрали головні події цієї середи, в числі яких - мітинг аграріїв, стрілянина в Київській області та ДТП з рейсовим автобусом і десятками постраждалих

19 лютого 2020, 19:35 comments2260
Поділіться публікацією:
"Яєчна атака" для директора НАБУ і новий притулок для втікачів від коронавірусу

Евакуація. В китайський Ухань сьогодні відправили спецрейс, на якому вже завтра повернуться додому 74 громадян України та інших держав. 49 українців по прильоті будуть зобов'язані пройти карантин, і сьогодні стало відомо, який же з регіонів готовий прийняти людей, евакуйованих з місця епідемії коронавірусу.

Відомо, що  на півсотні людей чекають в Одесі, де головною госпітальною базою стане інфекційна лікарня: там вже підготували 20 боксів на 65 місць. Крім того, лікарня Ізмаїла готова до розгортання додаткової госпітальної бази, і всі реанімаційні відділення області приведені в повну готовність. В області створили бригади швидкого реагування, а резервні групи лікарів пройшли додаткові тренінги. В той же час, Рівненська ОДА офіційно відмовилася приймати евакуйованих з Китаю українців.

Мітинг з яйцями. У Києві біля входу в будівлю Офісу генерального прокурора сьогодні виставили десятки лотків яєць з написом "Ситник – геть!". Мітингували аграрії, вимагаючи звільнити директора НАБУ Артема Ситника, які пригнали фуру з антирекламою чиновника, скандували гасла з плакатами в руках, а після — влаштували "яєчну акцію". Люди кажуть, що нібито незаконні дії силовиків можуть зірвати посівну кампанію, зупинити роботу птахокомплексів і залишити без роботи тисячі людей.

Допомога екс-полоненим. В Україні буде діяти Комісія, яка займеться питаннями політв'язнів, незаконно утримуваних у Росії і на окупованих територіях України. За словами прем'єра Олексія Гончарука, раніше цих комісій було дві. Однак робота Єдиної комісії, за його словами, допоможе максимально якісно та своєчасно надавати допомогу, в тому числі матеріальну, тим, хто повернувся з полону.

Стрілянина. Сьогодні вночі в Білій Церкві чоловік відкрив хаотичну стрілянину по перехожих. Як повідомили правоохоронці, про звуки пострілів їм повідомив місцевий житель, і на місце тут же відправилися наряди поліції. З'ясувалося, що чоловік – громадянин Білої Церкви – під'їхав на своєму авто і відкрив вогонь з пістолета по невідомим людям. На щастя, в результаті безладної стрілянини ніхто не постраждав. Незабаром 36-річного бешкетника затримали: виявилося, що стріляти з пістолета він почав в стані алкогольного сп'яніння. Під час обшуку у стрілка знайшли пістолет та набої. Поліція відкрила по даному факту виробництво за статтею "Хуліганство".

Аварія з автобусом. В Миколаївській області вночі на 296 кілометрі автодороги "Київ-Одеса" сталася ДТП. Пасажирський автобус Temsa Diamond сполученням "Одеса-Київ" зіткнувся з вантажівкою Volvo. В результаті постраждали 17 пасажирів автобуса і водій, якого витягували рятувальники за допомогою спецобладнання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!