Головна Новини Суспільство події Свавілля росіян на Донбасі, "відставка" Гончарука і звіряче вбивство у Харкові: яким був цей понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Свавілля росіян на Донбасі, "відставка" Гончарука і звіряче вбивство у Харкові: яким був цей понеділок

Сьогодні у Греції заарештували екс-нардепа Сергія Мельничука, прем'єр Олексій Гончарук розповів про можливу відставку, а заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко - про те, як Україну захищають від коронавірусу

2 березня 2020, 19:30 comments3123
Поділіться публікацією:
Свавілля росіян на Донбасі, "відставка" Гончарука і звіряче вбивство у Харкові: яким був цей понеділок

Арешт Мельничука. Колишнього депутата і першого командира добровольчого батальйону "Айдар" Сергія Мельничука затримали в Греції під час прикордонного контролю. Про це екс-нардеп розповів на своїй сторінці в Facebook. Сергій Мельничук впевнений: його зупинили на вимогу Росії. Саме вона створила його профіль у базі розшуку "Інтерполу". Колишнього парламентарія зупинили на грецькому кордоні, коли він разом з родиною спробував заїхати в Грецію з Болгарії. В цей час разом з ним була його дружина, яка зараз на сьомому місяці вагітності, а також їх дев'ятимісячний син.

Коронавірус. В Україні зараз досліджують на коронавірус аналізи 4 людей. Про це на сьогоднішньому брифінгу розповів головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Жодних випадків зараження "китайським" вірусом на сьогодні в Україні не виявлено, підкреслив Ляшко. Так, вчора завершилося тестування 3 зразків на коронавірус у пацієнтів з Івано-Франківської області, Кропивницького і Києва – всі результати негативні.

"На даний момент вже проведено 8 тестів на коронавірус, всі вони були негативні, — розповів Ляшко. — Зараз в лабораторії розпочаті ще аналізи чотирьох підозр у людей. Троє з них з Києва, і одна – з Чернівецької області. В місті Києві підозру зафіксовано у іноземців, які перебували на території України та звернулися за медичною допомогою. У Чернівцях це людина, яка повернулася з Італії".

Крім того, на кордонах не припиняють проводити температурний скринінг: перевірили вже близько 540 тисяч осіб. Як пояснив Ляшко, якщо у пасажира фіксують підозрілу температуру, то епідеміолог і медичні працівники проводять огляд. Так, в найбільш завантажених пунктах пропуску чергують "швидкі", а в інших місцях — час прибуття медиків не перевищує 10 хвилин. За словами Ляшка, серед медиків паніки відносно епідемії немає, але всі знаходяться напоготові.

Слово Гончаруку. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, навколо якого не вщухають чутки про швидку відставку, запевнив, що він заяв про відставку поки що не писав. Про це стало відомо в ході сьогоднішнього брифінгу прем'єр-міністра.

"Я ніяких заяв на цей момент не писав. Теж багато знаю і чув. Очевидно, у нас будуть з цього приводу консультації і з президентом, і з парламентом", — сказав Гончарук.

Чи можуть розмови про відставку прем'єра бути пов'язані з Коломойським, Гончарук коментувати не став.

"Не хотів би коментувати чутки якихось окремих людей", — зазначив Гончарук.

Свавілля на Донбасі. У жителів окупованих територій відбирають житло для потреб "республіки". Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У так званих "Л/ДНР" не припиняється свавілля командування окупаційних військ РФ, говориться в повідомленні. Так, у Донецьку "для потреб мобілізації" у місцевих забирають об'єкти нерухомого майна, щоб розміщувати там "підрозділи силових структур".

Крім того, за даними розвідки, значний матеріальний збиток місцевим наносять і російські найманці, які прибули в лютому для ротації підрозділів 1 АК. Повідомляється, що вони самовільно зайняли тимчасово незаселені будинки, де псують особисте майно місцевих.

Страшна знахідка. Харків сьогодні вразила історія страшного вбивства: невідомі вбили дівчину, спалили тіло, а потім труп викинули в колектор. Повідомляється, що труп дівчини був виявлений в Новобаварському районі міста в колекторній трубі біля річки Уди. За попередніми даними, дівчині перерізали горло, потім обклали газетами, облили бензином і спалили. На місце події виїжджали керівництво облуправління Національної поліції та районної поліції, слідчо-оперативна група, пересувна криміналістична лабораторія. Поліцейські встановили, що загиблій було близько 20-35 років. Ідентифікувати її особу поки що не вдалося, як і не вдалося встановити нелюдів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!