Головна Новини Суспільство події "Нові мізки" в Кабміні, прощання з Гончаруком та ймовірна активізація коронавірусу в Україні: якою була ця середа
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нові мізки" в Кабміні, прощання з Гончаруком та ймовірна активізація коронавірусу в Україні: якою була ця середа

Сьогодні відбулося повне перезавантаження уряду, яке ініціював президент Володимир Зеленський, почавши з відставки прем'єра Олексія Гончарука. Тим часом у МОЗ кажуть про те, що носіями коронавірусу в Україні можуть бути ще 6 осіб

4 березня 2020, 19:00 comments2650
Поділіться публікацією:
"Нові мізки" в Кабміні, прощання з Гончаруком та ймовірна активізація коронавірусу в Україні: якою була ця середа

"Гаряча" сесія і уряд "нових осіб". Головна тема сьогоднішнього дня — повне перезавантаження уряду, яке ініціював президент Володимир Зеленський на позачерговому засіданні Верховної Ради. Насамперед, народні депутати абсолютною більшістю голосів підтримали відставку Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра. Так, за зміну уряду проголосували 240 депутатів від фракції "Слуга народу", 39 — від партії "Опозиційна платформа — За життя", 20 — від "Батьківщини". Всі парламентарії від партій "Європейська солідарність" Петра Порошенка і "Голос" Святослава Вакарчука вважали за краще утриматися від голосування. Таким чином, Гончарук більше не є головою уряду України і в Кабміні відбудуться значні кадрові перестановки.

"В цьому уряді не було крадіжок, ми боролися з першого до останнього дня з корупцією. І боролися з нею на всіх гілках правління, які були довірені нам президентом і українським народом. Ми розкрили багато тіньових схем, через що на нас вилилися тонни бруду", — позначив тепер вже колишній прем'єр, зазначивши, що у нього досить оптимістичні погляди на майбутнє держави, оскільки Україну очолює достойний президент. Новим прем'єр-міністром України став Денис Шмигаль.

Сам Володимир Зеленський виступив на позачерговому засіданні Ради. Серед досягнень уряду гарант перерахував зниження інфляції, облікової ставки Нацбанку, боротьбу з тіньовими ринками, початок приватизації, видачу кредитів малому і середньому бізнесу.

"Не красти – мало. Це уряд нових облич, але осіб мало. Потрібні нові мізки і нові серця. Це уряд знає, що робити, але знати мало. Потрібно дійсно дуже багато працювати. Треба робити, — сказав президент. — І ми не повинні боятися правди, ми повинні визнавати помилки. Бо в день, коли ми зануримося у теплу ванну ілюзій, потоне вся країна".

Так, президент нагадав, що за 2 місяці нового року невиконання держбюджету склало майже 16 млрд грн, 13 з них – це провал надходжень від митниці. Крім того, президент відзначив падіння промисловості на 5%, яке продовжується надалі.

Зараз сесія парламенту в повному розпалі. На порядку денному — безліч кадрових ротацій, зокрема — призначити главою МЗС Дмитра Кулебу і зняти з цієї посади Вадима Пристайка.

Коронавірус в Україні. Ще у 6 осіб, крім жителя Чернівців, підозрюють коронавірусну інфекцію. Про це сьогодні повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"В Україні перебуває на дослідженні 6 підозр на цю інфекцію. Ці люди також ізольовані. І деякі зразки біологічного матеріалу вже знаходяться в референс-лабораторії Центру громадського здоров'я, деякі будуть доставлені протягом дня", — розповів Ляшко.

В яких саме областях є підозрювані на наявність китайського вірусу – поки не повідомляють, щоб не провокувати паніку. Крім того, Ляшко зазначив, що триває скринінг температури на кордонах України: за минулу добу було перевірено понад 111 тисяч осіб.

Потяги з охороною. З сьогоднішнього дня в Україні поліцейські будуть супроводжувати пасажирські поїзди далекого прямування. Про нововведення повідомляється на сайті "Укрзалізниці". Так, компанія спільно з Національною поліцією України запустила пілотний проект, аби покращити рівень безпеки під час поїздок. Поки поліція буде курсувати на маршрутах пасажирських поїздів № 122/121 "Миколаїв — Київ — Рівне" та № 24/23 "Одеса — Москва". Адже саме на цих маршрутах фіксують найбільшу кількість правопорушень. Для поліпшення безпеки в поїздах "Укрзалізниця" і Нацполіція планують надалі посилити поліцейськими конвоями ще й інші маршрути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!