Головна Новини Суспільство події Звіряче вбивство 19 інвалідів та нові випадки коронавірусу в Україні: яким був понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Звіряче вбивство 19 інвалідів та нові випадки коронавірусу в Україні: яким був понеділок

Сьогодні у МОЗ розповіли про ще два підтверджених випадки захворювання коронавірусом, які виявили у мешканок Чернівецької області, а в США створили нову і найшвидшу тест-систему Covid-19

16 березня 2020, 19:00 comments5001
Поділіться публікацією:
Звіряче вбивство 19 інвалідів та нові випадки коронавірусу в Україні: яким був понеділок

Коронавірус в Україні. Сьогодні в МОЗ розповіли про ще два підтверджених випадки захворювання коронавірусом Covid-19, які виявили у мешканок Чернівецької області. Пацієнтки зараз в ізоляції і знаходяться під спостереженням лікарів. Стан обох стабільний. Зараз лікарі намагаються зрозуміти, з ким могли контактувати інфіковані, перш ніж опинилися в лікарні. Одну з них з підозрою на Covid-19 забрали в лікарню ще 6 березня, другу привезли 13-го. З тих пір до них нікого не підпускали. Однак, ті, хто спілкувався з жінками раніше, повинні бути обстежені, так як потенційно вони також могли підхопити вірус. Від кого саме заразилися пацієнтки, зараз лікарі намагаються зрозуміти. Чи спілкувалися вони з тими, хто потрапив з коронавірусом в лікарню в Чернівцях раніше, а таких двоє, поки не кажуть. Станом на понеділок, 16 березня, в Україні зафіксовано 5 випадків захворювання коронавірусом. Чотири з них — у Чернівецькій області, ще один — у Житомирській. Там врятувати жінку не вдалося.

Смертельна аварія автобусів. Сьогодні в Сумській області сталося смертельне ДТП за участю пасажирського автобуса і мікроавтобуса. Як повідомили в Національній поліції, близько 8:00 ранку пасажирський автобус "Суми — Зноб-Новгородський" виїхав з міської автостанції, але прибути до місця призначення йому так і не вдалося. Проїхавши 20 кілометрів, рейсовий автобус з пасажирами у салоні зіткнувся лоб в лоб з мікроавтобусом Renault Trafic. Удар був настільки потужним, що машини розкидало по різні сторони траси. Передню частину мікроавтобуса буквально зім'яло. А по дорозі всюди були розкидані уламки транспортних засобів і скло. Загинули внаслідок цього зіткнення три людини. Це водій, а також пасажири Renault. Ще 15 осіб опинилися в лікарні.

Атака на дрони. Перший в Туреччині виробник електромагнітних систем противодронного зондування Harp Arge (R & D) представив своє 2,5-кілограмову протидронну зброю. Вона виготовлена з використанням новітньої технології, що дозволило зменшити розміри і вагу. Harp Arge заявила, що рушниця здатна боротися з безпілотниками в радіусі трьох кілометрів, а нова встановлена антенна технологія дозволила значно зменшити розміри і вагу зброї.

Самий швидкий тест. У США винайшли новий і поки найшвидший тест на коронавірус. Керівник підрозділу діагностики Томас Шинекер стверджує: їм вдалося створити тест-систему, яка здатна працювати в десять разів швидше, ніж ті, які використовують медики по всьому світу зараз. Її схвалили в Управлінні саннадзору за якістю медпрепаратів. Створена система в день здатна протестувати на коронавірус близько 4100 пацієнтів, стверджує Шинекер. Це дозволить прискорити постановку діагнозу пацієнтам з Covid-19 і уповільнити спалах інфекції. До слова, зараз у світі хворіють коронавірусом майже 170 тисяч осіб.

Масове вбивство. У Японії до смертної кари засудили місцевого жителя, якого визнали винним у самому масовому вбивстві в країні з часів Другої світової війни. Служителі Феміди довели, що 30-річний Сатоши Уемацу в Токіо зарізав 19 людей з обмеженими можливостями. Згідно версії слідства, японець раніше заявляв, що хоче знищити всіх інвалідів, у зв'язку з чим його помістили в психлікарню, проте ненадовго. Коли він вийшов на свободу, ножем зарізав 19 осіб і поранив ще 26. Після вбивств Сатоши Уемацу прийшов в поліцію і здався. Звірство він пояснив тим, що хотів "очистити суспільство".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!