Головна Новини Суспільство події Режим надзвичайної ситуації, брак доларів в Україні та інфікований коронавірусом нардеп: якою була ця середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Режим надзвичайної ситуації, брак доларів в Україні та інфікований коронавірусом нардеп: якою була ця середа

Кабмін встановив режим надзвичайної ситуації в Київській області, прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв компенсації за комуналку, а "ПриватБанк" більше не буде продавати долари

18 березня 2020, 19:00 comments4550
Поділіться публікацією:
Режим надзвичайної ситуації, брак доларів в Україні та інфікований коронавірусом нардеп: якою була ця середа

Особливий режим. Сьогодні Кабінет міністрів України прийняв рішення встановити режим надзвичайної ситуації в Київській області. Таким чином було виконано рішення обласної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки, а також надзвичайних ситуацій у зв'язку з виявленими серед українців випадками захворювання коронавірусом, яких, згідно МОЗ, 14. З боку столичної влади аналогічного рішення поки в Кабміні не отримували, але пообіцяли повернутися до розгляду питання після отримання всіх необхідних документів.

Компенсації. В умовах карантину Україна має намір компенсувати своїм громадянам частину комунальних платежів. Таке розпорядження дав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Так, на засіданні Кабміну прем'єр доручив голові Мінекономрозвитку прорахувати суми і можливість бюджету, щоб відшкодувати частину комуналки. За словами Шмигаля, вони просять людей залишатися вдома, тому зобов'язані взяти на себе витрати на комунальні виплати, які повинні збільшитися при "домашньому" режимі. Про яку компенсацію йде мова, поки невідомо. Однак прем'єр запевнив, що комуналку допоможуть сплатити всім.


Інфікований нардеп. Український народний депутат Сергій Шахов інфікувався коронавірусом. Про це він сьогодні розповів на своїй сторінці в Facebook. Симптоми у нього з'явилися три дні тому: була температура 38 градусів. Тому нардеп викликав лікарів, здав аналізи на грип, які не підтвердилися. Однак тесту на коронавірус в лікарні "Добробут", куди звернувся нардеп, на той момент не було. Тільки сьогодні лікарі з лабораторії повідомили, що у Шахова підтверджений коронавірус. Зараз парламентарій відчуває себе добре, каже, що температура знизилася. Шахов закликав не панікувати через коронавірус і дезінфікувати свій організм.


Долари скінчилися. "ПриватБанк" не буде продавати готівкові долари до кінця карантину в Україні. Про це повідомили в прес-службі банку. Припиняють з сьогоднішнього дня і купівлю валюти в населення. Мова йде виключно про готівковий долар. На безготівковий розрахунок подібне нововведення ніяк не вплине, запевняють у банку. Приміром, безготівковий долар, як і раніше, можна буде купити онлайн через мобільний- або інтернет-банкінг. Обміняти гривні можна буде і в терміналах самообслуговування. Що ж стосується готівки, то її відтепер в банківських касах зможуть отримати лише власники валютних депозитів, якщо їх термін дії підходить до кінця. При цьому валюту треба буде замовити заздалегідь.

Причин подібного рішення дві. По-перше, представники банку хочуть, щоб у відділення приходило якомога менше людей. Це повинно мінімізувати ризик зараження коронавірусом. По-друге, готівковий долар в касах закінчився. І поки його не почнуть літаками привозити в Україну (а це можливо тільки після відновлення авіасполучення), продавати людям просто немає чого.


Чекаємо літаки з Європи. Українці, які ще не повернулися додому з ряду країн, зможуть евакуюватися спеціальними авіарейсами. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Так, МЗС, Мінінфраструктури і компанія SkyUp Airlines оголосили про початок продажів авіаквитків. Наголошується, що ціна буде пільговою і доступною. Нерегулярні рейси передбачаються з Парижа, Аліканте, Берліна, Стокгольма, Відня, Варшави, Праги, Тбілісі, Лісабона, Мюнхена, Неаполя, Франкфурта, Праги, Талліна, Цюріха, Стамбула, Барселони і Лондона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!