Головна Новини Суспільство події Літак з доларами з США і розмови про надзвичайний стан в Україні: яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Літак з доларами з США і розмови про надзвичайний стан в Україні: яким був четвер

Мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про перший підтверджений выпадок коронавірусу у своєму місті, Нацбанк домовляється про купівлю готівкового долара, а за порушення правил карантину в Україні почали штрафувати

19 березня 2020, 19:00 comments3833
Поділіться публікацією:
Літак з доларами з США і розмови про надзвичайний стан в Україні: яким був четвер

Коронавірус охопив нове місто. Мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про перший підтверджений випадок коронавірусу у своєму місті. За словами градоначальника, який звернувся до людей по відео, Covid-19 виявили в крові 56-річного чоловіка, який недавно прилетів з Австрії. За словами мера, стан хворого в нормі, він госпіталізований. Як відомо, раніше Covid-19 виявили у 71-річної жительки Житомирської області. На жаль, вона померла після шпиталізації. Станом на 19 березня, медики підтвердили 18 випадків коронавірусу в Україні, два з яких — летальні.

Валюта для України. Нацбанк домовляється про купівлю готівкового долара з американськими контрагентами. Незабаром валюта повинна бути в Україні. Про це йдеться в повідомленні на офіційній Facebook-сторінці регулятора. Готівкового долара в Україні катастрофічно не вистачає. Той, що був у касах, українці розібрали ще в перші дні карантину. Відсутність валюти ще більше загострює і без того напружену ситуацію на ринку валюти. Паніка, в свою чергу, тільки послаблює гривню, заявили в НБУ. Щоб трохи згладити ситуацію, напередодні Нацбанк запросив на нараду представників 50-ти найбільших банків та асоціацій в Україні. Разом вирішували, як стабілізувати ситуацію на валютному ринку. У підсумку, НБУ вирішив купити ще трохи валютного долара і зараз домовляється з американськими контрагентами про поставку готівкової валюти в Україну.

Евакуація. Дев'ять українців застрягли на круїзному лайнері Costa Victoria. Вони хочуть якомога швидше повернутися додому і благають про допомогу. Про це повідомив в Facebook один з українців — Сергій Компанієць. Круїзний лайнер вийшов з Оману і зараз прямує до Венеції. І це незважаючи на те, що Італія охоплена спалахом коронавіруса. Випадки Covid-19 зафіксували і в самій Венеції. У порт корабель повинен зайти орієнтовно 28 березня. Як бути потім, пасажири і екіпаж не знають: Італія закрила кордон і скасувала всі рейси через коронавірус. Українці просять про допомогу Міністерство закордонних справ і українських дипломатів в Італії. Вони не втрачають надію, що їх евакуюють з Італії.

Порушуючи карантин. В Україні правоохоронці фіксують порушників карантинного режиму. За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, щодоби заступає більше 15 тисяч поліцейських для забезпечення карантинних заходів. Так, почали роботу контрольно-перевірочні пункти, в яких будуть перевіряти стан здоров'я громадян. Крім того, копи будуть контролювати, як перевізники виконують постанову Кабміну. Відзначається, що поліція поки робить акцент на роз'яснювальній роботі, але вже зафіксовані перші порушники. Мова йде про "порушення правил щодо карантину людей". З 32 10 адмінпротоколів складено в Донецькій області, 7 – у Києві, 6 – у Херсонській, 3 – у Київській, а також по 2 – у Полтавській та Чернігівській, ще по одному – в Одеській та Чернівецькій областях.

Чи введуть НС? Україна ще не пройшла пік епідемії, і до кінця березня ситуація може стати ще серйознішою. У цьому контексті влада може розглянути введення Надзвичайного стану на всій території країни. Експерт у питаннях національної безпеки і оборони Катерина Коваль нагадує, що у Чернівецькій, Житомирській і Київській областях вже введений режим Надзвичайної ситуації (НС) через зафіксовані випадки зараження коронавірусом Covid-19. Однак введення Надзвичайного стану (НС) всеукраїнського масштабу – це куди більш жорстка значуща міра, виняткова ситуація, коли під загрозою знаходиться життя нації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!