Головна Новини Суспільство події Сценарій "ослабленого" карантину і український ринок землі на паузі: яким був вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Сценарій "ослабленого" карантину і український ринок землі на паузі: яким був вівторок

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, за якої умови в Україні послаблять карантин, а у Верховній Раді зареєстрували дві постанови про скасування рішення щодо закону про відкриття ринку землі, який тепер заблокований і для голови парламенту, і для президента Володимира Зеленського

31 березня 2020, 19:00 comments3401
Поділіться публікацією:
Сценарій "ослабленого" карантину і український ринок землі на паузі: яким був вівторок

Сценарії карантину в Україні. Скасовувати карантин в Україні поки що не збираються, а ось послабити його можуть, каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, економіка в Україні до карантину виявилася зовсім не готова, тому щоб її перезапустити, карантин доведеться трохи послабити. Як саме це краще зробити, в уряді ще думають. Але дозволити собі сидіти на карантині кілька місяців поспіль наша країна не може.
"Ми прекрасно розуміємо — у людей немає ніякої фінансової подушки, вони не можуть місяцями просто сидіти вдома, їм потрібно заробляти", — говорить прем'єр.
Однак послабити карантин вдасться тільки за однієї умови: якщо коронавірус не буде поширюватися по Україні занадто швидко і вражати велику кількість людей. Для цього населення має дотримуватися тих обмежень, які існують вже зараз. Людям, які через карантин залишилися зовсім без заробітку, уряд обіцяє допомогти, в тому числі матеріально. Нагадаємо, карантин в Україні ввели 11 березня на три тижні. Потім його продовжили до 24 квітня.
Тим часом влада Києва прийняла рішення карати жителів столиці за порушення карантину. Так, початковий штраф за недотримання карантинних заходів становитиме 17 тис. грн. При фіксації повторного порушення сума штрафу подвоїться і зросте до 34 тис. Якщо ж хтось у третій раз не дослухається до рекомендацій, то йому загрожує кримінальна відповідальність.

Ринок землі на паузі. У Раді зареєстрували дві постанови про скасування рішення щодо закону про відкриття ринку землі, за який депутати проголосували вчора. Так, одну постанову подав позафракційний нардеп Антон Поляков, якого раніше виключили з партії "Слуга народу". Документ направлений на розгляд профільного комітету. Аналогічний проект постанови ініціювала позафракційна Оксана Савчук. Таким чином, поки ці постанови не будуть розглянуті нардепами, підписання законопроекту №2178-10 заблоковано і для голови Ради, і для президента Володимира Зеленського.

Кому нададуть допомогу в першу чергу. МОЗ оновив алгоритм надання медичної допомоги інфікованим COVID-19 пацієнтам. У МОЗ кажуть, що коли пацієнта привозять у лікарню, відбувається так зване медичне сортування: по тяжкості захворювання, необхідності розпочинати лікування і наявності важкого гострого респіраторного синдрому, пов'язаного з COVID-19. Так, в першу чергу стаціонар потрібний пацієнтам з коронавірусом, які знаходяться в середньому і тяжкому стані, а також якщо в них підозрюють пневмонію або дихальну недостатність. Крім того, медична допомога необхідна пацієнтам з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, з імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної і серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації, а також онкологічними захворюваннями. Особливу групу складають вагітні жінки, яким при підтвердженні коронавірусу необхідний спеціалізований стаціонар, де їх будуть лікувати з урахуванням ризиків для малюка. На даний момент в Україні офіційно підтвердили 549 випадків COVID-19. На жаль, 13 з них стали смертельними.


"Свобода" для євроблях. Євробляхам дозволили тимчасово залишитися в Україні на час карантину. Якщо власник авто з іноземною реєстрацією не може виїхати за кордон, він має право відстрочити вивезення транспортного засобу. Для цього необхідно подати спеціальну заяву. У документі слід вказати прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер авто, дату та місце тимчасового ввезення і контактні дані. Якщо зробити все правильно і своєчасно, то штрафувати власника транспортного засобу за порушення митних правил не будуть. Слід зазначити, що весь час, поки євробляха буде в Україні, їздити на ній може тільки той, хто її ввозив в країну. При цьому машину не можна використовувати для бізнесу, розбирати на запчастини або продавати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!