Головна Новини Суспільство події Вбивство за порушення карантину і коронавірусне "ув'язнення" в Україні: яким був понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство за порушення карантину і коронавірусне "ув'язнення" в Україні: яким був понеділок

6 квітня в Україні набули чинності посилені карантинні заходи, в Чорнобилі тривають пожежі, а в Миколаєві стався замах на вбивство місцевого криміналітету Михайла Титова

6 квітня 2020, 19:00 comments5252
Поділіться публікацією:
Вбивство за порушення карантину і коронавірусне "ув'язнення" в Україні: яким був понеділок

Карантин. З сьогоднішнього дня, 6 квітня, в Україні набули чинності посилені карантинні заходи, які уряд продовжує уточнювати-розширювати. За їх невиконання передбачені серйозні штрафи.

Серед нових заходів протидії поширенню епідемії коронавірусу ввели:

– носіння захисної маски фактично всюди після виходу з будинку;

– обов'язкову наявність при собі документів, що засвідчують особу;

– пересуватися по вулиці можна тільки удвох (виняток — супровід дітей незалежно від їх кількості);

– люди старше 60 років повинні сидіти вдома, так як відносяться до групи підвищеного ризику;

– заборонено відвідувати парки/сквери, зони відпочинку, дитячі і спортивні майданчики, лісопаркові та прибережні зони (при цьому вигул домашніх тварин дозволено, але тільки однією людиною);

– дітям до 14 років перебувати на вулиці можна тільки в супроводі батьків або опікунів.

Штрафи за порушення правил карантину становлять від 17 тис. грн до 34 тис. грн. Якщо ж ви порушуєте санітарні правила і норми щодо запобігання інфекційних захворювань, це може і зовсім обернутися кримінальною відповідальністю.

Горить Чорнобиль. У зоні відчуження з суботи тривають пожежі. Рівень радіації в Києві після НП становить 0,014 мР/год, що не перевищує норму (0,05 мР/год). Як повідомили в ДСНС України, їм поки не вдається ліквідувати вогнища загоряння на двох ділянках чорнобильського лісу — близько Володимирівки і Раговки. Пожежники вже скинули з допомогою авіації більш ніж 170 тонн води. Найскладніша ситуація зараз між селами Володимирівка і Жовтневе. Там вогонь палає на площі 20 гектарів. Погасити його намагаються більше сотні рятувальників, задіяли три десятки одиниць техніки.

Стрілянина. Сьогодні серед білого дня на подвір'ї офісного центру "Техноконтракт" в Миколаєві відбувся замах на вбивство місцевого бізнесмена і криміналітета Михайла Титова. Чоловіка, відомого в місті на прізвисько "Мультик", знайшли в калюжі крові перехожі. За інформацією правоохоронців, на місці виявили гільзи калібру 9 мм. Та хоч пострілів було кілька, куля в Титова потрапила одна: чоловік був поранений в шию, і куля пройшла навиліт через щелепу. Швидка відвезла бізнесмена в стані геморагічного шоку. Його екстрено прооперували, і зараз його стан оцінюють як стабільно важкий. Повідомляється, що Титов втратив більше двох літрів крові.

Прогноз безробіття. У зв'язку з пандемією, карантином та економічною кризою сотні тисяч, а то й мільйони українців можуть втратити роботу. Вітчизняний ринок праці і в кращі часи повноцінно не забезпечував попит громадян на робочі місця, а з початком кризи і поверненням в Україну численних заробітчан положення лише погіршуєтся. Видання "Коментарі" спрогнозувало разом з експертами ситуацію в залежності від того, як довго триватиме карантин, який буде пік епідемії і на які заходи піде уряд, а також які рецепти "одужання".

Вбивство за відмову від маски. Погроза президента Філіппін Родріго Дутерте, який вирішив жорстко боротися з порушниками карантину і попередив їх про те, що вони можуть бути розстріляні, виявилася реальністю. Місцевий житель, який відмовився одягати захисну маску в умовах карантину, був застрелений поліцейськими Філіппін. Так, 63-річний громадянин, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, вступив у конфлікт з медичними працівниками, які попередили про необхідність дотримуватися правил карантину. Зауваження медиків викликало агресію, і чоловік напав на медпрацівників і поліцейських. Повідомляється, що підозрюваний розлютився, вимовляючи провокаційні слова, і, врешті-решт, напав на персонал з допомогою коси. По мірі розвитку конфліктної ситуації поліція застосувала зброю і застрелила порушника. Це перший випадок, коли через недотримання карантинних заходів поліція застосувала вогнепальну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!