Головна Новини Суспільство події Кінець карантину в Україні і підпал Чорнобилю заради забави: яким був вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець карантину в Україні і підпал Чорнобилю заради забави: яким був вівторок

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, за яких обставин карантин закінчиться через два тижні і нових інфікованих, в Угорщині в аварію потрапив евакуаційний рейс з українцями, а копи знайшли того, хто міг підпалити зону відчуження в Чорнобилі

7 квітня 2020, 19:00 comments4555
Поділіться публікацією:
Кінець карантину в Україні і підпал Чорнобилю заради забави: яким був вівторок

Сценарії карантину. Україна зможе повернутися до нормального життя вже через два тижні. Але для того, щоб це сталося, жителі нашої країни повинні дотримуватися всіх карантинних обмежень. Про це сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. В іншому випадку в Україні може скластися ситуація, як у країнах, які постраждали найбільше всього від коронавірусу. Віктор Ляшко попередив, що при недотриманні всіх правил, визначених урядом, система охорони здоров'я в нашій країні може виявитися паралізованою.
Зазначимо, що, згідно з останньою інформацією станом на 7 квітня, коронавірусом в нашій країні інфіковані 1462 людини. Це на 143 випадки більше, ніж у минулу добу. Серед них — 9 дітей та 32 медпрацівника. За даними міністерства, всі діти госпіталізовані. Всього ж в лікарню відвезли 35 осіб з 143-х: інші перебувають в самоізоляції. Тим часом, у важкому стані перебуває 7 пацієнтів: їх підключили до апаратів ШВЛ. Що ж стосується 45 летальних випадків, то померли українці віком від 36 до 72 років, у більшості з яких перебіг хвороби ускладнився хронічними захворюваннями. Однак серед померлих є 36-річний чоловік, який нічим не хворів і вів здоровий спосіб життя.

Продуктова безпека України. Перша хвиля продуктової паніки в Україні, як і у світі в цілому, трохи вщухла, і ціни дещо вирівнялись. Але є серйозні побоювання щодо неврожаю і ряду інших факторів, які в осяжному майбутньому відіб'ються на цінах. Ті ж фіни мають намір чартерами завозити до себе гастарбайтерів, так як не вистачає робочих рук для польових робіт. Експерти розповіли виданню "Коментарі", до яких заходів повинна вдатись українська влада, щоб забезпечити продуктову безпеку країни.

ДТП під час евакуації. Автобус з українцями потрапив в аварію недалеко від столиці Угорщини — Будапешту. Відомо, що в ньому перевозили українців, які на час пандемії коронавірусу побажали повернутися додому, в Україну. Евакуаційний рейс прямував в сторону українського кордону. Вже в обід пасажири повинні були бути на пункті пропуску "Тиса" (Закарпатська область), проте сталося непередбачене. На 75-му кілометрі угорської траси М3 автобус потрапив у аварію. Що саме сталося, в обласній державній адміністрації не повідомляють: подробиці ще з'ясовують в угорської сторони. Всього в салоні автобусу перебувало 8 осіб. Всім їм знадобилася медична допомога. Двоє українців зараз перебувають у важкому стані.

Четвертий день пожежі. Рятувальникам не вдається погасити пожежу в Чорнобилі, яка почалася ще в суботу, 4 квітня. У зоні відчуження все ще горить 10 гектарів лісу. Пожежники стверджують, що повністю контролюють ситуацію і загрози розповсюдження вогню далі немає. Тим часом поліцейські знайшли потенційного палія. Підозрюваний — мешканець одного із сусідніх сіл. Траву в чорнобильському лісі він нібито підпалив 4 квітня заради забави, та ще й в кількох місцях відразу. Коли вітер почав розносити вогонь далі, чоловік злякався наслідків та з місця злочину втік. Тепер йому загрожує до 5-ти років позбавлення волі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!