Головна Новини Суспільство події Нова справа проти Порошенка в ГПУ і афери з банківськими картами: якою була середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова справа проти Порошенка в ГПУ і афери з банківськими картами: якою була середа

Президент Володимир Зеленський прийняв рішення, що умови карантину через коронавірус в Україні найближчим часом не будуть ослаблені, а генеральний прокурор Ірина Венедиктова зареєструвала кримінальне провадження щодо Петра Порошенка за фактом незаконного призначення службовців Верховного суду

8 квітня 2020, 19:00 comments2476
Поділіться публікацією:
Нова справа проти Порошенка в ГПУ і афери з банківськими картами: якою була середа

Строки карантину. Умови карантину через коронавірус в Україні найближчим часом не будуть ослаблені. Особливо це питання актуальне в контексті наближення Великодня, коли багато українці йдуть до церкви, і приїжджають до родичів, щоб разом відзначати свято. Таке рішення прийняли під час наради на чолі з президентом Володимиром Зеленським. Крім того, у Всесвітній організації охорони здоров'я також закликають дотримуватися максимально жорстких правил карантину, так як в нинішніх реаліях це один з найбільш дієвих способів попередити поширення коронавірусу, яким інфіковано вже 1668 українців. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що пенсіонери старше 80 років і ті українці, розмір пенсії яких становить менше 5 тис. грн, отримають виплату в розмірі 1000 грн до кінця квітня.

Хто не почне навчальний сезон у вересні. В Україні з вересня планують розпочати навчальний рік в університетах, але студенти перших курсів і  магістратури, ймовірно, приступлять до навчання пізніше. Про це заявила в. о. глави Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій. Так, навчальний рік для другого, третього, четвертого курсів університету можуть почати традиційно — 1 вересня, вважає Мандзій. Зараз у МОН очікують на рішення про продовження карантину чи скасування обмежувальних заходів, і вже після цього планують приймати управлінські рішення.


Афери. В Україні фіксують зростання активності шахраїв, які обманом заволодівають коштами з банківських карт. Згідно з даними Нацбанку України, шахраї розсилають повідомлення з пропозицією отримати допомогу від держави. Мета таких смс — інформація про банківську карту власника. Нацбанк нагадує, що працівники банків не мають права запитувати PIN-коди, динамічні коди підтверджень платежу та іншу інформацію щодо банківського рахунку. Крім цього, у разі будь-яких нарахувань соціальних виплат співробітники банків не обдзвонюють клієнтів і не з'ясовують дані карт.

Справа Порошенка. Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова зареєструвала кримінальне провадження щодо п'ятого президента України Петра Порошенка за фактом незаконного призначення службовців Верховного суду. Як випливає зі звернення працівників ВСУ, дії президента у призначенні суддів порушують Конституцію України і закон про судоустрій та статус суддів.
Зазначені дії кваліфіковані за статтями зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364), втручання в діяльність судових органів (ч. 2 ст. 376), невиконання судового рішення (ч. 4 ст. 382), дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. Ч. 1, 2 ст. 109).

Допомога Італії. Сьогодні в римському аеропорту Італії приземлився літак, який доставив з України п'ять тонн гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом COVID-19. Так, вже сьогодні медичні працівники можуть використовувати спеціальні санітайзери для протидії поширенню хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!