Головна Новини Суспільство події Тетяну Чорновол звинуватили у вбивстві, а киянам заборонили виходити на вулицю: якою була п'ятниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Тетяну Чорновол звинуватили у вбивстві, а киянам заборонили виходити на вулицю: якою була п'ятниця

В Україні заражених коронавірусом людей будуть лікувати за новим протоколом, у Київській області посилили карантин, а Державне бюро розслідувань повідомило екс-депутату Тетяні Чорновол про підозру у навмисному вбивстві

10 квітня 2020, 19:00 comments2865
Поділіться публікацією:
Тетяну Чорновол звинуватили у вбивстві, а киянам заборонили виходити на вулицю: якою була п'ятниця

Коронавірус в Україні. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про те, що відтепер в Україні заражених коронавірусом людей будуть лікувати по новому протоколу. За словами чиновника, відредагована схема, в основу якої лягли нові дані дослідників з Японії, буде більш ефективною. У МОЗ повідомляють про зміни: зокрема з'явилася можливість застосовувати лікарський засіб "Фавіпіравір", який використовують для лікування нових штамів грипу.

А у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Київській області столичні чиновники посилюють карантин. З завтрашнього дня медики очікують на пік захворюваності, який триватиме мінімум до 20 квітня. І щоб обірвати ланцюг заражень, чиновники просять людей утриматися від перебування на вулиці в ці та наступні вихідні:

- з 13:00 11 квітня до 6:00 13 квітня;

- з 13:00 18 квітня до 6:00 21 квітня.

Крім того, на Київщині посилять контроль в громадських місцях і культових спорудах, щоб православні не йшли святити паски в момент карантину.

picture


Допомога бізнесу. З введенням в Україні карантинного режиму національна економіка та суспільство отримали серйозний удар, наслідки якого держава постійно намагається пом'якшити, забезпечуючи пільги і послаблення малого і середнього бізнесу (МСБ). Але, як з'ясувалося, далеко не всі представники МСБ відчувають на собі ці ситуативні переваги. Наскільки і для кого вжиті урядом заходи, дієві у вітчизняних реаліях – розбиралися "Коментарі".

Злочини Майдану. Державне бюро розслідувань повідомило екс-депутату Тетяні Чорновол про підозру у навмисному вбивстві. Політику висунули підозру “в умисному заподіянні смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб" (п. п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). В повідомленні ДБР йдеться, що згідно з попередньою інформацією, 18 лютого 2014 року Чорновол виступила в ролі керівника групи осіб та безпосередньо брала участь в підпалі будинку в центрі Києва, де розміщувався офіс однієї з партій. В офісі на той момент перебував один з співробітників, що в результаті підпалу загинув.

Молебень онлайн. Карантин вніс корективи у святкування Великодня цього року. Так, звичайні спільні освячення верби і великодніх страв для мирян в храмі і на прихрамовій території проводити не будуть, щоб не допустити скупчення людей. Про це сьогодні розповіли в Українській Православній Церкві. Під час богослужінь у храмі повинні бути присутніми не більше 10 осіб: священнослужителі і церковнослужителі, читці і співаки, інші люди, які беруть участь у здійсненні богослужінь та забезпечення трансляції. Однак всі бажаючі можуть подивитися службу онлайн. При цьому наголошується, що перебуваючи вдома і долучаючись до богослужіння з допомогою трансляції, миряни повинні слухати богослужіння і здійснювати молитву перед іконою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!